Στουρνάρας: “Δεν τα βρήκαμε με την Τρόικα”

Στουρνάρας: “Δεν τα βρήκαμε με την Τρόικα” Facebook Twitter
0

 

Σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου είχε νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας με τον Πρωθυπουργό για το θέμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου παραδέχτηκε ότι υπάρχει απόσταση με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρά τις δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες ότι η συμφωνία είναι κοντά.

 

«Δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα. Δεν τα βρήκαμε. Έχουμε σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η Τρόικα θα έρθει μετά τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος της κυβέρνησης ήταν να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα, ώστε μετά την ψήφιση του Προυπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου να πάει με “όπλο” αυτή τη συμφωνία στο επόμενο Γιούρογκρουπ ο υπουργός.

«Δεν με προβληματίζει η απόφαση των δανειστών να αναβάλουν την άφιξή τους στην Αθήνα, διότι δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σε συμφωνία σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε: «Δεν τα βρήκαμε. Διαφέρουμε σε ορισμένα ζητήματα ακόμα».

«Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» τόνισε.


Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα προλάβουν να κλείσουν τη συμφωνία ως το τέλος του χρόνου ο κ. Στουρνάρας είπε: «Ετσι πιστεύω, ναι». Στη συνέχεια απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η δόση τμηματικά.


Για τα ζητήματα που μένουν ανοικτά τόνισε ότι «Είναι δύο με τρία διαρθρωτικά θέματα κυρίως και λιγότερο τα δημοσιονομικά.”


Ο υπουργός σημείωσε πάντως ότι η δόση του 1 δισεκατομμυρίου που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούνιο δεν κινδυνεύει και απέκλεισε να δοθεί τμηματικά.





0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM