Χάρης Θεοχάρης: «Αριστερός, ο φόρος ακινήτων»

Χάρης Θεοχάρης: «Αριστερός, ο φόρος ακινήτων» Facebook Twitter
3

Δηλώσεις, για την υπεράσπιση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης έκανε σε συνέντευξη του το πρωί στον Βήμα Fm, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «αριστερό» το φόρο ακινήτων. «Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα "αριστερό". Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν "εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο"» είπε.

 

Παραδέχτηκε επίσης ότι από τα ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο χρέη ελάχιστα μπορούν να εισπραχθούν, υπολογίζοντας το ποσοστό των ανεπίδεκτων σε 70-75% ενώ υπερασπίστηκε τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας στο ΜΕΓΚΑ, περί υποφορολόγησης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο» είπε ο κ. Θεοχάρης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM