Financial Times: «Λιγότερο συνεργάσιμη πλέον η Ελλάδα»

Financial Times: «Λιγότερο συνεργάσιμη πλέον η Ελλάδα» Facebook Twitter
0

Σημάδια κόπωσης των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στην Ελλάδα, εντοπίζουν οι Financial Times, σημειώνοντας ότι η χώρα έχει . χάσει την ικανότητά της να σοκάρει.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κόντρα κυβέρνησης-Τρόικα για τα νέα μέτρα, επισημαίνοντας ότι πλέον αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν χρειάζεται προσπάθεια για να γίνουν αντιληπτές από Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Σημειώνεται επίσης ότι πρέπει να κλείσει το θέμα του δημοσιονομικού κενού για να καταβληθεί η δόση και πως παραμένουν οι καθυστερήσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

«Για όλους εκείνους που εργάζονται πάνω στο ελληνικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, κάτι θεμελιώδες φαίνεται να αλλάζει... Η Αθήνα, ενθουσιώδης μεταρρυθμιστής μέχρι πρότινος, πλέον διαθέτει λιγότερους λόγους για να αποδείξει πως είναι συνεργάσιμη», υπογραμμίζει  η εφημερίδα, σημειώνοντας πως πλέον εγείρεται πολιτικό ζήτημα για τη χώρα.

Στο σημείο αυτό τονίζεται ότι η κυβερνητική πλειοψηφία διαρκώς μειώνεται και πλέον είναι οριακή.

Η κατάρρευσης της κυβέρνησης συνασπισμού θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του πακέτου διάσωσης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει το μνημόνιο,  καταλήγουν οι Financial Times.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ