Θεαματική "πρεμιέρα" του Twitter στη Wall Street

Θεαματική "πρεμιέρα" του Twitter στη Wall Street Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε η συναλλαγή των μετοχών του Twitter (συντομογραφία TWTR) στο NYSE, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με εντυπωσιακό σκορ την πρώτη μέρα εισαγωγής του, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το έγκυρο σάιτ TechCrunch, που παρακολουθεί live την πορεία της μετοχής.

Με εκτιμώμενη τιμή έναρξης τα 26 δολάρια και αξία κεφαλαιοποίησης στα 18,1 δισ. δολάρια, η τιμή ανά τεμάχιο με την εισαγωγή, έφτασε στα 45,1 δολάρια ανά μετοχή. Ποσό που εκτίναξε την αξία κεφαλαιοποίησης της πλατφόρμας των 140 χαρακτήρων στα 32,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η ποσοστιαία άυξηση της μετοχής ανήλθε στο 75%, που αποτελεί ρεκόρ.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του κέρδους που έχουν "δει" επενδυτές και το σύνολο της Wall Street, ότι μπορεί να αποφέρει το κοινωνικό δίκτυο, που σήμερα χρησιμοποιείται από 230 εκατομμύρια (100 εκ. σε καθημερινή βάση) χρήστες παγκοσμίως.

Ήταν η σημαντικότερη και πιο πολυαναμενόμενη εισαγωγή εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στο Χρηματιστήριο, μετά την εισαγωγή του facebook στο NASDAQ, το Μάιο του 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ