Όμιλος επιστρέφει στην Ελλάδα

Όμιλος επιστρέφει στην Ελλάδα Facebook Twitter
26

Την επιστροφή της έδρας των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα αποφάσισε ο Όμιλος Σαράντη, όπως και την επιστροφή της παραγωγικής διαδικασίας στα Οινόφυτα, από τη Ρουμανία όπου βρισκόταν ως τώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Α’ τρίμηνο του 2014.

Μάλιστα, ο όμιλος σχεδιάζει και την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους 1 εκατομμυρίου στη χώρα μας, ενώ επιπροσθέτως, θα δημιουργηθούν και 20 θέσεις εργασίας.

«Το κόστος εργασίας στην Ελλάδα έχει γίνει καλύτερο από το αντίστοιχο στη Ρουμανία και επιπλέον είναι πιο χαμηλά τα έξοδα, οπότε για εμάς είχε νόημα αυτή η μεταφορά», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» στέλεχος της εταιρίας.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Όχι όχι, διαφωνώ κάθετα με αυτήν την κίνηση.Προτείνω να επιτραπεί ο επαναπατρισμός αυτής της επιχείρησης μόνο άμα δημιουργήσει τουλάχιστον 200 θέσεις, οι οποίες θα διανεμηθούν σε Έλληνες μέλη πολιτικών κομμάτων, χρησιμοποιώντας ως κριτήριο την σταθμισμένη δημοτικότητα κάθε κόμματος βάσει των τελευταίων τριών δημοσκοπήσεων.Επίσης, να διατεθεί υποχρεωτικά ένα 20% των μεικτών εσόδων (όχι κερδών, θα ήταν πολύ λίγα) υπέρ του κυβερνώντος κόμματ... εεε υπέρ ενός ασφαλιστικού ταμείου της επιλογής του δημάρχου Οινοφύτων.Έτσι, και μόνο έτσι, θα αντικατόπτριζε την ελληνική πραγματικότητα και θα ήταν 21344 άτομα πιο χαρούμενα σε αυτό το site.
τί, ποιός είναι αυτός ο τύπος που τολμάει να έχει επιχείρηση -να είναι *φτου φτου φτου* επιχειρηματίας- και να φέρνει αυτό το μιαρό τέρας στη χώρα μας; νννννταβατζήηηη, φασσσίσταααα, να σου κλείσουμε την επιχείρηση και να σε λίντσάρουμε και τον πλούτο σου να τον μοιράσουμε στο λαό, που θέλεις να ταλαιπωρήσεις φέρνοντάς τον μπάστακα από το πρωί στη φάμπρικά σου.
γιατί ρε κάθαρμα δεν έκατσες να σε μαδήσει το κράτος για να πληρώσει δασκάλους ολυμπιακής παιδείας και ειδικούς γραφομηχανής και δε χρεωκόπησες σαν πραγματικός πατριώτης ως όφειλες, ως είχες χρέος προς την πατρίδα σου, και τα μάζεψες κι έφυγες προκειμένου να κρατήσεις ζωντανή την επιχείρησή σου;
Δε κατάλαβα δηλαδή εσύ κάθησες να σε πηδήξουνε για τη χώρα σου? και μη μου πείς ναι, όλοι τον εαυτό τους κοιτάνε, Έγινε καμία πορεία εδώ και 30 χρόνια για την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων? Μόνο για τις αυξήσεις των μισθών και τα επιδόματα έγιναν πορείες. Πήγες εσυ συγκεκριμένα σε κάποια πορεία για να υπερασπιστείς την εταιρεία που δουλευες απέναντι στο αδηφάγο Ελληνικό κράτος? Τώρα σε πίασανε οι πόνοι Ελενίτσα?
Εμ βεβαια πως να ενθουσιαστει καποιος με 20 θεσεις εργασιας , οταν εχει συνηθισει , μολις να τελειωνει καποις το λυκειο να τον διοριζει ο βουλευτης του χωριου του αγροφυλακα
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ergasia/kseperasan_tis_100_000_oi_aithseis_gia_koinwfelh_ergasia.2453847.html100.000 αιτησεις για 10.000 θεσεις εργασιας πενταμηνης απασχολησης (και μετα παπαλα)Και εσυ χαιρεσαι για τις 20 θεσεις.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
20 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ; Επιτέλους, ήρθε η ανάπτυξη!!!Χαλάλι βρε οι αυτοκτονίες, τα χαράτσια, το 1.500.000 άνεργοι (έτσι να το γράφουμε το νούμερο, για να το εμπεδώνουμε), αφού ήρθε ο όμιλος και θα δώσει δουλειά των 300-400 ευρώ σε 20 άτομα, ηρεμήσαμε.
Επίσης μεταφέρθηκε η έδρα, άρα ο φόρος της εταιρίας θα πηγαίνει στο Ελληνικό κράτος, το Φ.Π.Α από όλα τα λειτουργικά έξοδα, από την επένδυση του 1.000.000 κάποιοι θα βρουν δουλειά, κάποια ένσημα θα κολληθούν, κάπως θα κινηθεί το πράγμα, ακόμα και οι 20 θέσεις είναι 20 θέσεις. Αλλά όχι, ας γκρινιάξουμε, να μην έρθουν, ή να έρθουν με μόνο με μεγάλους μισθούς!Έχουμε αναρωτηθεί πως τα πράγματα που θέλουμε να αγοράσουμε ή να καταναλώσουμε τα έχουν φτιάξει άνθρωποι με πολύ χαμηλούς μισθούς? Ωστόσο εμείς θέλουμε και τα καλά της δύσης και την ανεμελιά της ανατολής..
Αυτά που λες είναι όμορφα και καλά αλλά το θέμα δεν είναι η γκρίνια μας για τους χαμηλούς μισθούς (που και αυτό θέμα είναι) όσο το γεγονός ότι ο κάθε επιχειρηματίας συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους του σαν κοινές (φθηνές) πουτάνες. Παλιά μια χαρά ήταν οι Έλληνες. Σε κάποια φάση όμως οι Ρουμάνοι ήταν φθηνότεροι, οπότε χέστους τους Έλληνες. Τώρα πάλι πετάει στο δρόμο τους Ρουμάνους για να έρθει στις παλιές του πουτάνες που είναι ξανα πιο συμφέρουσες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι είμαστε όλοι βορά στις ορέξεις του κάθε επιχειρηματία/νταβατζή. Αν δε μπορείς να δεις και αυτό πρόβλημα σου. Καλή ψήφο.
Όχι, δεν κατάλαβες αγαπητέ/ή crt_Μην διαστρεβλώνεις αυτά που είπα, δεν είπα ότι δεν θέλω τις 20 θέσεις εργασίας. Ούτε είπα πουθενά ότι θέλω "τα καλά της δύσης και την ανεμελιά της ανατολής". Ποιά καλά; Όλη η Ευρώπη εξαθλιώνεται σιγά σιγά, δεν γίνονται μόνο εδώ αυτά. Ποια ανεμελιά; Που η ίδια η Eurostat κατατάσσει τους Έλληνες και την Νότια Ευρώπη στους πιο σκληρά εργαζόμενους; Είπα και τα επόμενα που παρέλειψες να σχολιάσεις.1.500.000 άνεργους δημιούργησαν αυτές οι πολιτικές. Αυτοκτόνησε και αυτοκτονεί κόσμος. Εκεί που δούλευες και τα έφερνες βόλτα με 700-800 ευρώ (σημασία δεν έχει το νούμερο, μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς στην χώρα μου με τα 400; Αν ναι, δεν θα υπήρχε θέμα), τώρα ξαφνικά είμαι υποχρεωμένη να δίνω χαράτσι και μόνο που υπάρχω!Έδιωξαν επιχειρήσεις με την βαριά φορολογία, με κακή διαχείρηση και μύρια όσα.Και τώρα που γυρνάνε πίσω (αφού έφυγαν!) και ΘΑ δίνουν το 1/20 από αυτά που έδιναν όταν ήταν εδώ, μου λες "μην γκρινιάζεις";Με τι τίμημα; Ξεχάσαμε κιόλας τι μας στέρησαν και μας στερούν;Δεν γκρινιάζω, το ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ λέω.Ποιοι μεγάλοι μισθοί; Είχαμε ποτέ μεγάλους μισθούς; Το τι γινόταν και γίνεται στην Ευρώπη το έχεις πάρει χαμπάρι;Και αντί να προσπαθήσουμε και να φωνάξουμε ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση σε Ανατολή και Δύση, να πάψουν πλέον τα εξωφρενικά κέρδη μια ελίτ το 0,1% εις βάρος όλων μας, μου λες υπάρχουν και χειρότερα.Και τα παιδάκια στην Αφρική τρώνε μισό μπολάκι ρύζι, μήπως να γίνουμε όλοι έτσι; Γιατί το θέμα είναι να είμαστε αλληλέγγυοι στην εξαθλίωση, κατάλαβες...Μου θυμίζεις το γνωστό ανέκδοτο με τον Χότζα και την οικογένεια με τα ζώα (ψάξτο, θα με θυμηθείς) ή το ακόμη πιο γνωστό ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα... Κρίμα.
ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ, Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ "ΚΑΘΑΡΑ" ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ !!!ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ...
Dimitris_B Πότε παλιά ήταν μια χαρά οι Έλληνες; το 60’, το 70’ που φεύγανε μετανάστες; Ή μήπως το 80’ και 90’ με τα δάνεια και τις επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Όταν λες ότι ο κάθε επιχειρηματίας συμπεριφέρεται σαν νταβατζης, προφανώς δεν συμφωνείς με τον δυτικό κόσμο, όπου παντού υπάρχουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, όπως Γερμανία, Καναδάς, Σουηδία, Δανία κ.λ.π. CougarFelis Όταν λες ποια καλά της Ευρώπης, θες να πεις ότι υπάρχει κάπου αλλού καλύτερη ποιότητα ζωής από την Ευρώπη; Και αν ναι, που; Οι Έλληνες έστω ότι εργάζονται σκληρά (αλλά μάλλον όχι μεθοδικά και αποτελεσματικά) τα προϊόντα που αγοράζουμε είναι όλα από την Ευρώπη; Γιατί έμενα τα παπούτσια μου είναι από την Κίνα ή την Τουρκία που ο βασικός μισθός είναι 150 ευρώ. Λες έδιωξαν επιχειρήσεις για πολλούς λόγους, ξέρεις ότι ένας βασικός λόγος ήταν η αύξηση των μισθών; Το σχόλιο περί γκρίνιας είναι γιατί σε μια σχετικά καλή είδηση αμέσως λέμε ότι δεν σωθήκαμε και ότι τα προβλήματα παραμένουν, προφανώς δεν θα σωθούμε από μια εταιρία.
@crt_ Το "παλιά μια χαρά ήταν οι Έλληνες" το είπα με την έννοια ότι για τα αφεντικά τους που τους πλήρωναν με 3 και 60 ήταν μια χαρά. Όχι λοιπόν, οι Έλληνες μισθολογικά δεν ήταν ποτέ σαν τους Βόρειους. Δεν είπα ότι ο κάθε ΈΝΑΣ επιχειρηματίας είναι νταβατζής. Είπα ότι κάθε επιχειρηματίες/νταβατζηδες βρισκουν κακομοίρηδες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (τώρα και σε πολυ μεγάλο βαθμό εντός Ευρ. Ένωσης) και πηγαινοέρχονται δεξιά αριστερά για το καλύτερο για αυτούς deal, χωρίς ίχνος ηθικής και χωρίς ίχνος κοινωνικής προστασίας για τους εργαζομένους τους.Λοιπόν, εγώ σου απάντησα σε όλες τις απορίες σου. Εσύ θα μας απαντήσεις αν η συγκεκριμένη εταιρία συμπεριφέρεται σαν νταβατζής; Έστω και με πληρωμένο το ΦΠΑ της...
Dimitris_B Είπες όμως αρχικά ότι οι Έλληνες ήταν μια χαρά, τώρα λες ότι τα αφεντικά ήταν μια χαρά, ωστόσο η πλειοψηφία αποτελείτε από εργαζόμενους και όχι αφεντικά. Από ότι καταλαβαίνω λες ότι είναι νταβατζης επειδή άλλαξε χώρα. Προφανώς διαφωνείς με το ανοιχτό οικονομικό σύστημα, ωστόσο να αντιστρέψω την ερώτηση, μια εταιρία Ελληνική που εξάγει δεν θα ήταν πιο ηθικό να κλείσει και να εγκατασταθεί στο τόπο που θα προορίζονταν τα προϊόντα;Μην το παίρνεις προσωπικά, απλά εκφράζω μια άποψη προς συζήτηση
Δε παίρνω τίποτα προσωπικά. Διάλογο κάνουμε. Σου ξαναλέω πάντως ότι ουδέποτε είπα ότι οι Έλληνες (εργαζόμενοι) ήταν μια χαρά από οικονομικής άποψης. Εννοούσα "μια χαρά" για τις ορέξεις των "αρπακτικών" επιχειρηματιών. Σχετικά με το ανοιχτό οικονομικό σύστημα δε θα σου πω ότι διαφωνώ. Διαφωνώ πλήρως όμως με τον τρόπο που εφαρμόζεται στις φτωχές χώρες γιατί πρακτικά δε παράγεται πλούτος για τους πολίτες της χώρας αλλά μόνο για τα αφεντικά τους. Παράδειγμα από Ρουμανία: Πριν από 15 περίπου χρόνια στις πολυ υποβαθμισμένες επαρχίες με ανεργία 50+% υπήρχε νόμος που επέτρεπε επιχειρήσεις να ανοίγουν, χωρίς να επιβαρύνονται καθόλου με ΦΠΑ. Καθόλου όμως. Μισθοί περίπου 50-80 Ευρώ το κεφάλι, συνθήκες εργασίας όχι Κίνας αλλά δεκαετίας του 50 σίγουρα. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη και δεν είναι ανοιχτή οικονομία. Είναι αρπαχτή και λογική μπαλώματος της εκεί κυβέρνησης να πει ότι "μειώσαμε την ανεργία"...Ξέρω όμως ότι δεν είναι παντού έτσι. Άλλωστε η ανοιχτή οικονομία είναι ένας ακόμα τρόπος να γνωρίζεις νέα πράγματα, νέους τόπους και ιδέες. Όμως και πάλι η ανοιχτή οικονομία δεν είναι και η μόνη λύση. Η Αυστρία έχει εσωτερική κατανάλωση του παραγόμενου πλούτου της περίπου 80%. Μισθοί στον ουρανό. Αντίθετα, δίπλα τους στη Σλοβακία, οι εξαγωγές φτάνουν το 96%. Μισθοί, πλέον, σχεδόν σαν τους δικούς μας. Τα πάντα είναι σχετικά. Το μόνο που είναι σίγουρο όμως είναι ότι σε κάποιες χώρες υπάρχει σεβασμός και δικαιοσύνη και σε κάποιες άλλες εκβιασμός, διαφθορά και υποτέλεια. Μάντεψε που ζεις εσύ. Αν ζεις ακόμα στην Ελλάδα και όχι κάπου αλλού, όπως εγώ.
μ'αρέσει ο όρος "δημιουργία είκοσι (20) (20!!!) θέσεων εργασίας...ως εκ τούτου εγώ σας αφήνω, πάω να φυσήξω προς τα νησιά Σάντουιτς να δημιουργήσω τσουνάμι να τα πνίξω...
"Μ'αρέσει" πολύ που πήρες και 81 ναι! Γιατι δε πάτε και οι 81 μαζί στα Νησιά Cariolas; (20)(20!!!) ΝΑΙ 20 λίγες είναι? θες περισσότερες θέσεις δημητράκη? Κάνε μια επιχείρηση και εσύ και σήκω απο τη βολικότητα της πολυθρόνας σου να δείς πως γίνονται οι δουλιές, αλλιώς κάτσε στην Ανεργία πππαπαρα
αντι να σκεφτει κανεις πως η ρουμανια, μια πρωην κομμουνιστικη χωρα(μαζι με τη βουλγαρια0 που η λαικη παραδοση τη θελει να δινει σε ελληνες φοιτητες πτυχια αντι καλτσον και κοκα κολα απο τα πανεπιστημια της μεχρι πριν 15 χρονια, καταφερε σε τοσο λιγο διαστημα να μας ξεπερασει σε κοστος εργασιας ανεβαινοντας(ενω εμεις τους φθασαμε κατεβαινοντας) δλδ να ειναι πιο παραγωγικοι απο μας και τη τεραστια επιτυχια της ελευθερης αγορας που το κατεστησε δυνατο αρχιζει τη κλαψα... τελικα μας αξιζει αυτο που περναμε...