Σκάνδαλο με τροπολογία που "παρακάμπτει" το πόθεν έσχες;

Σκάνδαλο με τροπολογία που "παρακάμπτει" το πόθεν έσχες; Facebook Twitter
3

Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σήμερα την απόσυρση τροπολογίας που επιτρέπει τη μη καταγραφή στο πόθεν έσχες των μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα η κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο είναι σκανδαλώδης, αναφέροντας πως «στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα επιμένουν με κυβερνητική στήριξη, να αποφεύγουν ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και ελέγχου».

«Ακόμα όμως και οι εφοπλιστές, αντί να χρησιμοποιούν "αχυρανθρώπους", μπορούν να δραστηριοποιούνται απευθείας στα media, χωρίς να υποχρεούνται στον έλεγχο των ναυτιλιακών τους δραστηριοτήτων, απολαμβάνοντας τα προνόμια αδιαφάνειας που τους παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

«Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, να αποσύρουν άμεσα την κραυγαλέα παράνομη και προκλητικά χαριστική Τροπολογία που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, την ίδια στιγμή που οι πολίτες έχουν εξοντωθεί από τους φόρους και τα χαράτσια. Καλούμε, επίσης, τον Πρόεδρο της Βουλής να μην επιτρέψει τη συζήτηση της τροπολογίας αυτής, αφού δεν υπάρχει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, γεγονός που την καθιστά και τυπικά άκυρη», είπε ο Θ. Δρίτσας.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Γιατί να μην υπάρχει "πόθεν έσχες" για όλους;Για ποιο λόγο να απαλλάσσεται όποιος παίρνει μετοχές ναυτιλιακών; Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει, κύριε Αθανασίου; Και τί δουλειά έχετε εσείς από το Δικαιοσύνης να εισηγείστε τέτοια τροπολογία;Πολλά περίεργα σερβίρουν μέσα σε άσχετα νομοσχέδια και σε άσχετες στιγμές. Ποιους "ημετερους" εξυπηρετεί πάλι υπουργός; Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Όλα στα μουλωχτά για να μην τα παίρνουμε χαμπάρι;...