ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το ΣΔΟΕ ελέγχει Mercedes και BMW

Το ΣΔΟΕ ελέγχει Mercedes και BMW Facebook Twitter
0

Τις εισαγωγικές θυγατρικές εταιρίες της Mercedes και BMW στη χώρα μας ερευνά το ΣΔΟΕ μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες για φοροδιαφυγή.

Αφορμή, σύμφωνα με το έγγραφο που διαβίβασε το ΥΠΟΙΚ στη Βουλή, δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι δύο γερμανικές εταιρίες «εμφανίζουν την τιμή εργοστασιακής πώλησης των αυτοκινήτων από τις μητρικές εταιρείες στη Γερμανία στις θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα, σημαντικά μειωμένη σε σχέση με την πραγματική εργοστασιακή τιμή, γεγονός που συνεπάγεται απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από τα τέλη ταξινόμησης και τους φόρους πολυτελείας».

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, αλλά και από το ΣΔΟΕ για να ελεγχθεί αν είναι νόμιμη η εισαγωγή στη χώρα μας, η εμπορία και η κυκλοφορία ΕΙΧ οχημάτων.

Ο κ. Μαυραγάνης διαβεβαίωσε ότι αν διαπιστωθούν παραβάσεις, θα επιβληθούν πρόστιμα που θα διαβιβαστούν άμεσα για καταλογισμό και είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα αρμόδια τελωνεία.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM