Παραμένει χαμηλά στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα

Παραμένει χαμηλά στην ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα Facebook Twitter
1

Την 91η θέση στην ανταγωνιστικότητα, λίγο ψηλότερα από πέρυσι, αλλά πολύ χαμηλά στην κατάταξη μεταξύ 148 χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα στην έκθεση του World Economic Forum.

Η χώρα μας καταλαμβάνει την 35η θέση στην υγεία και τη βασική εκπαίδευση, την 38η στις υποδομές, την 39η στην τεχνολογική ετοιμότητα, την 41η θέση στην τεχνολογική εκπαίδευση και την 47η στο μέγεθος της αγοράς.

Όμως, υπάρχουν άλλες παράμετροι που κάνουν τη χώρα να «βουλιάζει» στο γενικό σύνολο. Συγκεκριμένα, είναι 87η σε θέματα καινοτομίας, 103η σε θέματα δημοσίων φορέων, 108η στην αποδοτικότητα αγοράς αγαθών, 127η στην αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας, 137η στην ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς, και 147η θέση στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Η βελτιωμένη φετινή θέση, δεν βοηθά την Ελλάδα να ξεκολλήσει από τον πάτο της ανταγωνιστικότητας, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Πιο προβληματικοί παράγοντες είναι η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η γραφειοκρατία, το φορολογικό πλαίσιο, η πολιτική αστάθεια και η διαφθορά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια