Εντολή για ελέγχους και κατασχέσεις σε όσους δεν πλήρωσαν τον ΦΑΠ του 2010

Εντολή για ελέγχους και κατασχέσεις σε όσους δεν πλήρωσαν τον ΦΑΠ του 2010 Facebook Twitter
0

Εντολή για ελέγχους και κατασχέσεις σε όσους δεν αποπλήρωσαν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, έδωσε ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Μετά τους ελέγχους, δράση θα αναλάβει η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και ακινήτων.

Η εντολή προς τις εφορίας του γενικού γραμματέα αναφέρει:  "Στο πλαίσιο διασταυρώσεων που γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά, αρχείο με τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ.

Παρακαλούμε να ελέγξετε αυθημερόν εάν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές- τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010 και να προβείτε άμεσα στην καταχώρηση- εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στη συνέχεια, παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την καταχώρηση- εκκαθάριση όλων των λοιπών ανακλητικών δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 91.000 άτομα εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τον φόρο, ο οποίος επιβάλλεται σε φορολογούμενους που έχουν ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM