Bloomberg: «Τώρα, χρεοκοπήστε άφοβα»

Bloomberg: «Τώρα, χρεοκοπήστε άφοβα» Facebook Twitter
0

Η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, δίνει την «ευκαιρία» στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να σταματήσει να πληρώνει τους δανειστές της, αναφέρει σε άρθρο της  Megan McArdle το πρακτορείο Bloomberg.

“Όσο καιρό η χώρα χρειαζόταν να δανείζεται χρήματα για να χρηματοδοτεί τις καθημερινές ταμειακές ανάγκες της, η χρεοκοπία ήταν πρακτικά αδύνατη αφού η άρνηση της πληρωμής των πιστωτών της θα σήμαινε, απλά, περισσότερη λιτότητα, καθώς θα έλλειπε η μοναδική πηγή χρηματοδότησης που απέμενε», εξηγεί η αρθρογράφος

Σημειώνει, ότι αν τα φορολογικά έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα, τότε μια ενδεχόμενη άρνηση πληρωμών προς τους πιστωτές, μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για τη χώρα αλλά και ένα «εργαλείο» για να ζητήσει κούρεμα του χρέους.  

"Θα περίμενα να ακούσω να ανοίγει σύντομα η συζήτηση για χρεοκοπία από την πλευρά του Αιγαίου…στην περίπτωση που οι Γερμανοί συνεχίσουν να αρνούνται το κούρεμα ή μια νέα βοήθεια στην Ελλάδα», καταλήγει χαρακτηριστικά η McArdle.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ