Κίνα, η βασίλισσα των «μαϊμούδων»

Κίνα, η βασίλισσα των «μαϊμούδων» Facebook Twitter
3

Πρώτη με μεγάλη διαφορά είναι η Κίνα στα παραποιημένα προϊόντα, καθώς τα πνευματικά δικαιώματα, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από τις κινεζικές βιομηχανίες. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η συνολική αξία των παραποιημένων προϊόντων που κατασχέθηκαν το 2012 ήταν ενός δις ευρώ και το 77%, από αυτά είχαν ως χώρα εξαγωγής την Κίνα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαϊμού προϊόντων ήταν τσιγάρα (31%) ενώ το ποσοστό των πλαστών φαρμάκων στο σύνολο των κατασχεθέντων ήταν στο 23%. Εκτός από την Κίνα, η Βουλγαρία και η Τουρκία είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς παραποιημένων προϊόντων.

Η έκθεση της ΕΕ μιλάει για περίπου 40 εκατομμύρια προϊόντα τα οποία έχουν πνευματικά δικαιώματα ή εμπορικό σήμα και έχουν παραβιαστεί.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

2 σχόλια