Η ανάπτυξη επιστρέφει δειλά στη ζώνη του Ευρώ

Η ανάπτυξη επιστρέφει δειλά στη ζώνη του Ευρώ Facebook Twitter
4

Σημάδια ανάκαμψης στην Ευρωζώνη, διαπιστώνει η εταιρία Markit που κατέγραψε μια δειλή επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, χάρη στη βελτίωση της μεταποιητικής δραστηριότητας. Ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε σε 50,5 μονάδες τον Ιούλιο στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, έναντι 48,7 τον προηγούμενο μήνα. Όταν ο δείκτης αυτός υπερβαίνει τις 50 μονάδες, αυτό σημαίνει ότι θετικούς ρυθμούς, ενώ αν είναι κάτω από το όριο αυτό, τότε καταγράφεται συρρίκνωση.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, θα σταθεροποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο πριν από την επανεκκίνηση της καθαρής ανάπτυξης κατά το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro, η οικονομία της ευρωζώνης έχει λάβει περαιτέρω ενθαρρυντικές ενδείξεις τις τελευταίες ημέρες, με την βελτίωση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012, και μια μικρή μείωση του αριθμού των ανέργων πρώτη φορά σε δύο χρόνια.

Παραμένει ένα πρόβλημα: «Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι η κύρια αδυναμία της ζώνης του ευρώ, η αύξηση της ανεργίας περιορίζει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί τις πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις », λέει ο οικονομολόγος της Markit, Dobson.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

3 σχόλια
Μέχρι να φθάσουμε στις γερμανικές εκλογές θα ακούμε και θα διαβάζουμε ειδήσεις για την ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ. Πρέπει η Άνγκελα νάχει ρεύμα, γιατί με τις βλακείες που έχει κάνει ούτε ορθόδοξος καλβινιστής δεν την ψηφάει!
[La croissance montre des signes d'amélioration en zone euro]http://bit.ly/185zyrE).Η ελληνική περίληψη μπορεί να δημιουργήσει τη λανθασμένη εντύπωση πως πριν _κάθε_ χώρα της Ευρωζώνης ήταν σε ύφεση, ενώ τώρα _όλες_ είναι σ’ ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα ο δείκτης PMI στη Γερμανία είναι 52,1, ενώ στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία είναι από 48,6 μέχρι 49,7. (Αναρωτιέμαι τι τιμή να έχει στην Ελλάδα…).