0,6% ανάπτυξη της οικονομίας στη Βρετανία

0,6% ανάπτυξη της οικονομίας στη Βρετανία Facebook Twitter
1

Στην Βρετανία οι αριθμοί παρουσιάζουν ανάκαμψη, όχι όμως και η πραγματική οικονομία. Η θετική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της οικονομίας κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι του πρώτου αποδίδεται από τους αναλυτές περισσότερο στην επιστροφή μετρητών από τις τράπεζες λόγω λανθασμένων ή και παράνομων ασφαλιστηρίων στα οποία είχαν υποχρεωθεί οι πελάτες τους, παρά σε πραγματική ανάπτυξη. Πρόκειται ουσιαστικά για αποζημιώσεις ασφαλιστικών συμβολαίων σε περίπτωση που έχει υπάρξει κακή συμβουλή ή μη αναγκαιότητα για τη σύναψή τους, το λεγόμενο PPI (Payment Protection Insurance).

«Οι πραγματικοί μισθοί πραμένουν σε αρνητικά επίπεδα οπότε οι πολίτες εξακολουθούν να χάνουν χρήματα. Αυτό θα περιορίσει την αύξηση της κατανάλωσης και πολύ φοβόμαστε πως το 0.6% αποτελεί περισσότερο αντανάκλαση των επιστροφών από τις τράπεζες σε χιλιάδες πολίτες για παράνομες και λανθασμένες ασφάλειες που είχαν αναγκαστεί να κάνουν. Η οικονομία της Βρετανίας είναι βέβαια ένα χρόνο μπροστά από την ευρωζώνη που αυτή τη στιγμή μοιάζει να είχε φτάσει στον πάτο» εκτιμά ο Τομ Βόσα επικεφαλής αναλυτής οικονομικών της αγοράς για την Ευρώπη στην National Australian Bank.

Η βρετανική οικονομία παραμένει 3,3% κάτω από το σημείο που βρισκόταν στο πρώτο τρίμηνο του 2008 πριν την οικονομική κρίση. Η στερλίνα πάντως υποχώρησε έναντι του ευρώ ενώ απώλειες κατέγραψαν και τα κρατικά ομόλογα καθώς οι επενδυτές ανέμεναν μεγαλύτερη ενίσχυση της ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: Euronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM