Αν δουλεύεις στα McDonald's τότε σίγουρα χρειάζεσαι και δεύτερη δουλειά

Αν δουλεύεις στα McDonald's τότε σίγουρα χρειάζεσαι και δεύτερη δουλειά Facebook Twitter
7

 

Αν δουλεύεις στα McDonald's τότε σίγουρα χρειάζεσαι και δεύτερη δουλειά Facebook Twitter

Σε έναν οδηγό για τους εργαζομένους της που υποτίθεται ότι θα τους βοηθούσε να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά τους, η γνωστή εταιρεία έδειξε με ακρίβεια πως είναι αδύνατον κάποιος να τα βγάλει πέρα με τον κατώτατο μισθό. 

Τα McDonald's δημιούργησαν μια ιστοσελίδα για το χαμηλότερα αμοιβόμενο προσωπικό τους. Όποιος όμως έγραψε το παράδειγμα του οδηγού υποθέτει προφανώς ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν και δεύτερη δουλειά. 

Όπως έγραψε ο Jim Cook στο Irregular Times, το πρώτο νούμερο στη λίστα (1,105$) είναι ακριβώς όσα βγάζει ένας εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση στην αλυσίδα των McDonald's. Οπότε, με το να προσθέτει και δεύτερο μισθό (το δεύτερο νούμερο στη λίστα -955$) ο συντάκτης του οδηγού υποθέτει αυτόματα ότι ένας εργαζόμενος θα πρέπει να πιάσει και δεύτερη δουλειά για έχει απλώς και μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Και όχι π.χ. λεφτά για βενζίνη και θέρμανση, δύο βασικές πηγές εξόδων που λείπουν από τη λίστα. 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
1100 δολλαρια βασικο μισθο με την αγοραστικη δυναμη των 1100 δολλαριων. Δηλαδη σαν να λεμε να περνουμε εμεις 1500€ βασικο μισθο.Τωρα καταλαβα γιατι πρεπει να μειωθει ο μισθος μας και αλλος, Ορτσα Αντωνη.
επιτέλουςμετά από 4 χρόνια καταιγιστικής προπαγάνδας,μετά από 4 χρόνια της ίδιας αφήγησης (μαζί τα φάγαμε,χρειάζονται θυσίες,εθνική ενότητα,όλοι μαζι λίγο κουράγιο να βγούμε απο αυτή τη λούμπα!!!!!)ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ!!!!
Όχι ακριβώς 800, στα ηλεκτρονικά τουλάχιστον που το παρακολουθώ, αν κάτι κάνει 300$ στην Αμερική, μας το φέρνουν με 300 ευρώ εδώ... Υποθέτω κοντά στα 900-1000 ευρώ είναι η αντιστοιχία...
Χαμηλότερη του ευρώ είναι η αγοραστική δύναμη του δολαρίου. Δες πόσο έχουν τα ενοίκια στην Αμερική. 1000 δολάρια εύκολα. Το τι παίρνεις με αυτά εξαρτάτε από το μέρος.