Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής από τον Ιούλιο του 2014

Καταργούνται τα τέλη περιαγωγής από τον Ιούλιο του 2014 Facebook Twitter
8

Αν και η E.E εσχάτως δεν μας συνηθίζει στα καλά νεά, αυτή η είδηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική για όσους ζουν εντός των 27 κρατών-εταίρων. Από τον Ιούλιο του 2014, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι πολίτες -εντός E.E πάντα- θα πληρώνουν για τις κλήσεις τους (ή άλλα δεδομένα μέσω δικτύων) στο εξωτερικό όσο και στη χώρα τους, αποκαλύπτει η Telegraph.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών, τα τέλη περιαγωγής θα αποτελέσουν παρελθόν και έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στο εξωτερικό χωρίς το φόβο των ληστρικών τελών που ίσχυαν έως σήμερα.

Να σημειωθεί ότι οι πελάτες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες θα εξακολουθούν να πληρώνουν τα τέλη περιαγωγής όταν επισκέπτονται την Ευρώπη.

Η ΕΕ εκτιμά αυτή η κίνηση θα ωφελήσει σε μακροπρόθεσμη βάση, ενθαρρύνοντας την αυξημένη χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
<<θα πληρώνουν για τις κλήσεις τους στο εξωτερικό όσο και στη χώρα τους>> Big deal !... Το θέμα είναι να συμβεί κάποτε το αντίστροφο. Να πληρώνουμε στη χώρα μας όσο (οι άλλοι) στο εξωτερικό .
Μια διόρθωση: Ευρωζώνη είναι η ζώνη του Ευρώ, δηλ. τα 17 κράτη που χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα. Άρα, ή η είδηση αναφέρεται στα 17 κράτη μέλη της Ευρωζώνης (αμφιβάλλω) ή (πιο πιθανό) στα 27 μέλη της ΕΕ.