Ρεν: «Δεν έχει κούρεμα, να μείνετε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα»

Ρεν: «Δεν έχει κούρεμα, να μείνετε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα» Facebook Twitter
2

Να μείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και να μην περιμένει κούρεμα του χρέους διεμήνυσε στην Ελλάδα ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν, λέγοντας ότι η ατζέντα δεν περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μήνυμα έστειλε χθες και ο Σόιμπλε λέγοντας ότι το κούρεμα δεν είναι στην ατζέντα.

Οι δηλώσεις των δύο αξιωματούχων αποκαλύπτουν τον «πόλεμο» που υπάρχει μεταξύ Ευρώπης και Ταμείου μετά την αποκάλυψη της έκθεσής του ΔΝΤ που κάνει λόγο για μεγάλα λάθη στο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος σε αυτή την έκθεση, ο κ. Ρέν, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΔΝΤ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δίκαιη η προσπάθεια του ΔΝΤ, το οποίο στην ουσία «νίπτει τας χείρας του» και πετάει τα βρώμικα απόνερα στην Ευρώπη.

Ο κ. Ρεν, συνέχισε την επίθεση του λέγοντας ότι «δεν θυμάται να ζήτησε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν το 2010, ωστόσο θυμάμαι ότι η Κριστίν Λαγκάρντ (υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τότε και νυν διευθύντρια του ΔΝΤ), είχε αντιταχθεί σε αυτό το ενδεχόμενο».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια