Κλείνει το μάτι σε νέο κούρεμα ο Ντάισελμπλούμ

Κλείνει το μάτι σε νέο κούρεμα ο Ντάισελμπλούμ Facebook Twitter
0

 «Βλέπουμε τα πρώτα σημάδια ανατροπής του αρνητικού κλίματος. Ολόκληρη η ευρωζώνη κατανοεί πως η Ελλάδα βιώνει μια αρκετά δύσκολη περίοδο. Θα πρέπει να συγχαρούμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί συνεχίζει να εργάζεται με επιμονή», ανέφερε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με το Γ. Στουρνάρα μετά τη συνάντηση τους.

Παράλληλα ο Ολλανδός πολιτικός έθεσε ως προϋποθέσεις το πρωτογενές πλεόνασμα και την πλήρη εφαρμογή των μέτρων, τονίζοντας ότι τότε το Γιούρογκρουπ θα είναι έτοιμο να συζητήσει μέτρα για τον περιορισμό του δανειακού βάρους της χώρας. «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα γίνει τον Απρίλιο του 2014», πρόσθεσε.

Ο Ντάισλεμπλούμ φαίνεται να τάσσεται στο πλευρό του κ. Στουρνάρα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, αφού βλέπει θετικούς ρυθμούς το 2014 ενώ όταν του τέθηκε το θέμα των εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ που δεν βλέπει ανάπτυξη στο επόμενο έτος, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που πρόκειται να γίνουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβεβαίωσε δε ότι «η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια».

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ είχε συναντηθεί προηγουμένως με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο οι οποίοι του έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της μείωσης στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM