Μετά από τρία μνημόνια το χρέος είναι στα ύψη του 2010

Μετά από τρία μνημόνια το χρέος είναι στα ύψη του 2010 Facebook Twitter
4

Μετά τα αλλεπάλληλα ψαλίδια στις δαπάνες και σε μισθούς και συντάξεις αλλά και το διπλό κούρεμα, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του εθνικού χρέους.

Το Δεκέμβριο του 2012 το χρέος ανερχόταν σε 305 δις ευρώ, το Μάρτιο του 2013 πήγε στα 309 δις ενώ το Μάρτιο του περασμένου έτους βρισκόταν στα 280, 3 δισ, ευρώ.

Αυτά τα επίπεδα του σημερινού χρέους είναι σχεδόν ίδια με εκείνα που μας ανάγκασαν το 2010 να μπούμε στο μνημόνιο αφού το Μάρτιο εκείνου του χρόνου το χρέος ανερχόταν στα 310 δις.

Τα δάνεια που έχουμε πάρει ως τώρα από την Τρόικα είναι 205 δις. Παρότι το χρέος παραμένει στα επίπεδα του 2010 σχεδόν, την περίοδο του μνημονίου το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%. Οι προβλέψεις της Ε.Ε. σε έκθεση της αναφέρουν ότι αποκλιμάκωση του χρέους θα υπάρχει από το 2014, για να πέσει στο 160% του ΑΕΠ το 2016.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
η ελλαδα ΕΧΕΙ χρεοκοπησει απο τη στιγμη που εγινε ο psi επισημα και ουσιαστικα απο την υπογραφη του μαιου '10.την τρελλα μου, γ εξαμηνο ασοεε, βασικα μακρο!
> Μετά τα αλλεπάλληλα ψαλίδια στις δαπάνες και σε μισθούς και συντάξεις αλλά και το διπλό κούρεμα, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του εθνικού χρέους.Ότι το χρέος δεν θ’ αρχίσει να πέφτει αμέσως το προέβλεπαν και τα Μνημόνια. Καμία έκπληξη εδώ. Έπειτα είπε ποτέ κανείς ότι οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χωρίς μεταρρυθμίσεις, θα έλυναν το πρόβλημα της χώρας; Ούτε κι εδώ υπάρχει έκπληξη.
εδω και τεσσερα χρονια εχουμε κουραστει να γραφουμε οτι η μειωση του ελλειματος ειναι το τυρακι και μετα θα ειναι η μειωση του διογκωμενου χρεους. καμια προφητεια ταχουμε δει πολλακις σε οσες χωρες επεσαν στη μεγγενη του δντδεν ανυσηχουμε παντως. η αναπτυξη ερχεται. εσωτερικη πληροφορηση μου εδωσε και ημερομηνια. τεταρτη 29 μαη 6και 20 με πτηση τσαρτερ.