Σαμαράς: «Σε 2-3 χρόνια μνημόνιο δεν θα υπάρχει»

Σαμαράς: «Σε 2-3 χρόνια μνημόνιο δεν θα υπάρχει» Facebook Twitter
3

Παρότι η έκθεση της Κομισιόν για τη χώρα μας προβλέπει νέα μέτρα 8 δις για το 2015-2016, ο πρωθυπουργός που μίλησε νωρίτερα στη γ.σ. του ΣΕΒ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος για την πορεία της χώρας. Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους βιομηχάνους, είπε ότι η ελπίδα ξαναγεννιέται, αφού «η πτώση σταμάτησε και σύντομα αρχίζει η άνοδος», σημειώνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να μην υπάρξει χαλάρωση. «Δεν έχουμε βγει από τα δύσκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» είπε ο κ. Σαμαράς  

«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις» είπε, ακόμη μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει «να παραγάγουμε πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα».

Ακόμη παρότι στην έκθεση της η Κομισιόν εκτιμά ότι θα πάρει αρκετά χρόνια για την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές, ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπολογίζει ότι θα υπάρξει επιστροφή στις αγορές το α' εξάμηνο του 2014 και πως  «το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόθεση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.  «Για να υπάρξει ομαλότητα και ανάπτυξη, το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από το συντεχνιακό. Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας» σημείωσε.

Η αισιοδοξία του πρωθυπουργού απογειώθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, όταν είπε ότι  «το μνημόνιο σε 2-3 χρόνια δεν θα υπάρχει και δεν θα χρειαστούμε νέο».

«Έχουμε όραμα για την αναπτυξιακή αναγέννηση της Ελλάδας. Η νέα Ελλάδα δεν θα διχάζει τους Έλληνες, θα τους ενώνει όλους. Ετοιμάζουμε την αναγέννηση της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ακριβώς, μας ακριβώς σήμερα έκθεση της Κομισιόν που λέει ότι ακριβώς στα... 2-3 χρόνια του Αντωνάκη του Κωλοτούμπα (μην ξεχνιόμαστε) θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει νέα μέτρα, δηλαδή όχι μόνο έξοδο από τα υπάρχοντα μνημόνια αλλά και... νεά!!! Μα τέτοια σύμπτωση απόψεων...