Πέφτουν τα spreads, άλμα στο χρηματιστήριο

Πέφτουν τα spreads, άλμα στο χρηματιστήριο Facebook Twitter
1

Σημάδια υποχώρησης παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που βρέθηκαν, στο 9,6%, στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2010, σε ό,τι αφορά στα δεκαετή ομόλογα. Στο 8,1% διαμορφώνεται το spread των ελληνικών ομολόγων. Αποκλιμάκωση παρουσιάζει και το κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου καθώς σήμερα, στη δημοπρασία που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, η απόδοση των έντοκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,20% από 4,30% τον περασμένο Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ η θετική ψυχολογία μεταδίδεται και στο χρηματιστήριο που με οδηγό τα θετικά αποτελέσματα του ΟΤΕ και τις τράπεζες έκανε άλμα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι κοντά στο 7%, ανεβαίνοντας στις 1.050 μονάδες.

Η μετοχή του OTE καταγράφει κέρδη περίπου 7% ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει «άλμα» άνω του 18%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο, μπράβο. κόψτε μου μισό κιλό κλίμα, και άλλες 50 μονάδες του ελληνικού χρηματιστηρίου να πληρώσουμε τώρα τις συντάξεις του ΟΑΕΕ το οποίο εάν δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι βάρεσε κανόνι...Υ.Γ. Δεν είμαι μιζέρος. Για τα spreads πραγματικά η είδηση δεν ειναι αμελητέα, αν και μονο του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για το χρηματιστήριο όμως γελάω βαρβάτα... Παρακαλάω να πάει στον πάτο. Όποτε πήγαινε καλά, είχαμε καταστροφές...