Κυκλοφορεί σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ

Κυκλοφορεί σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ Facebook Twitter
0

Σήμερα θα κυκλοφορήσει το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ σε όλη την Ευρωζώνη. Στο υδατογράφημά του απεικονίζεται η μυθολογική Ευρώπη, ενώ στις δύο άκρες του υπάρχουν μικροσκοπικές ανάγλυφες γραμμές ώστε να  διευκολύνεται η αναγνώρισή του από ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Να σημειωθεί ότι τα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ της αρχικής σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, ενώ η ημερομηνία απόσυρσής τους θα ανακοινωθεί εγκαίρως -χωρίς πάντως να χάσουν  την αξία τους αφού θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.

Οπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πάνω στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παραχάραξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM