3.151 «φιλέτα» του δημοσίου στο σφυρί

3.151 «φιλέτα» του δημοσίου στο σφυρί Facebook Twitter
0

Αξιολογούνται προς αξιοποίηση 3.151 παραλιακά φιλέτα, αλλά και ακίνητα ΔΕΚΟ, όπως της ΕΡΤ, του ΟΣΕ και του Μετρό.

Στα προς αξιοποίηση φιλέτα της Αττικής περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις του υπουργείου Υγείας,  εκτάσεις αλλά και τα κτήρια που ανήκουν στον ΟΣΕ, στα Ολυμπιακά Ακίνητα, ο Κοκκινόβραχος  στην Αγια Βαρβάρα, στην ΚΕΔ (στον  Σκαραμαγκά, στο Γαλάτσι, στο Νομισματοκοπείο στην Γλυφάδα, στον Αλιμο, στον Παπάγο  και στη Λυκόβρυση κλπ), στον ΟΣΚ (στην Καισιαριανή, στην Αθηνάς).

Σύμφωνα με το capital.gr, στην λίστα περιλαμβάνονται και  τα δικαστικά κτήρια (πχ στην  Αλεξάνδρας, στην Σανταρόζα),  τα κτήρια της ΕΡΤ (στην Αγ Παρασκευή, στην Μεσογείων, στη Μουρούζη, στη Ρηγίλλης κλπ), το Πάρκο Γουδή, οι εγκαταστάσεις του  ΗΛΠΑΠ, του ΟΣΚ, το Ολυμπιακό Στάδιο, οι εγκαταστάσεις της Αττικό Μετρό, κτήρια του ΕΟΜΜΕΧ,  της  ΜΟΔ και πολλών άλλων φορέων.

Τα μεγαλύτερα κτήρια βρίσκονται κυρίως στην Αττική αλλά  και η εγκατάσταση της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη ένα μέρος αυτών των ακινήτων έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ. και βάση Μνημονίου πρέπει να γίνονται 250 μεταφορές ανά τρίμηνο.

Τα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση να μπούν στα ταμεία του κράτους από αυτές τις πωλήσεις είναι 20 - 28 δισ. ευρώ έως και μετά το 2020.

Ήδη μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν μεταβιβασθεί  μία σειρά από τουριστικά ακίνητα Κασσιώπη, Αφάντου, Αστέρας Βουλιαγμένης, τα 28 κτήρια, τα ακίνητα εξωτερικού, το κάμπινγκ & Ξενία Παλιουρίου, σειρά από ιαματικές πηγές, ακίνητο στην  Ερμιόνη, πολλά  ξενοδοχεία Ξενία, ο  Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, ο Βόρας και  Χώροι Εγκαταστάσεων Υποστήριξης  της Αττικής Οδού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM