Αδιέξοδο στη συνάντηση με την Τρόικα

Αδιέξοδο στη συνάντηση με την Τρόικα Facebook Twitter
0

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα έληξε η πρώτη, -μετά την νέα της άφιξη-της Τρόικα με το οικονομικό επιτελείο. Στη συνάντηση που διήρκησε τρείς ώρες  η κυβέρνηση διεμήνυσε, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα ενώ μίλησαν και για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«Δεν θα κλείσει τίποτε, εάν δεν κλείσουν όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,  προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά ακόμη».

Αυτό που φαίνεται να «καίει» περισσότερο είναι η απαίτηση της Τρόικα για νέα μέτρα καθώς αναμένεται υστέρηση εσόδων στο τέλος του έτους στην καλύτερη περίπτωση ενός δις ενώ η υστέρηση μπορεί να φτάσει και τα 2.5 δις.

Η υστέρηση εσόδων είναι ένα από τα βασικά θέματα στο τραπέζι, όπως και οι τράπεζες αλλά και οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Από την πλευρά των δανειστών διαμηνύεται ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα παραμονής των τροικανών στην Αθήνα, άρα υπάρχει χρόνος για να συγκλίνουν οι απόψεις και να δοθούν λύσεις.

Παρότι η πρώτη συνάντηση ήταν άκαρπη, το υπουργείο Οικονομικών  προσδοκά ότι θετικό αποτέλεσμα θα υπάρξει τελικά ως τις 15 Απριλίου και θα εγκριθεί η δόση των 6 δισ. ευρώ μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ