Γιούνκερ: «Ντροπή που αντιμετώπισαν τους Κύπριους ως γκάνγκστερ»

Γιούνκερ: «Ντροπή που αντιμετώπισαν τους Κύπριους ως γκάνγκστερ» Facebook Twitter
4

Έντονα επικριτικός στους χειρισμούς των χωρών-μελών της ευρωζώνης σχετικά με την Κύπρο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σε συνέντευξη του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που αναμεταδίδει η Deutsche Welle, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρέθηκε λύση που αποτρέπει τη χρεοκοπία, σημείωσε όμως ότι αισθάνεται ντροπή που οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν ωσάν να ήταν όλοι «συμμορίτες και γκάνγκστερ». Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.:  «Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο», παρατήρησε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

«Οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου προσθέτοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.

Οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομία τους, επισήμανε επίσης, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM