Η Πειραιώς η «τυχερή» του κυπριακού «πακέτου»

Η Πειραιώς η «τυχερή» του κυπριακού «πακέτου» Facebook Twitter
2

Στην Πειραιώς περνάνε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το απόγευμα. Παρότι μαζί με την Πειραιώς μάχη έδινε και η Alpha Bank για την απόκτηση των υποκαταστημάτων, τελικά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφασίστηκε τα υποκαταστήματα  να περάσουν στην πρώτη.

Με την απόκτηση των Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank η Τράπεζα Πειραιώς καθίσταται η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.Οι Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω 340 υποκαταστημάτων. Έχουν χορηγήσει δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 22 δισ. ευρώ, ενώ διατηρούν καταθέσεις περίπου 12,9 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, δήλωσε αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή:

«Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμη σημαντική κίνηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπου η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από την πρώτη στιγμή, ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ανάκαμψης, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.»

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ