Οι ιρλανδοί βλέπουν το φως στο τούνελ

Οι ιρλανδοί βλέπουν το φως στο τούνελ Facebook Twitter
3

Επιτυχημένη θεωρείται από αναλυτές της αγοράς η δεύτερη- μέσα σε λίγους μήνες- έξοδος της Ιρλανδίας στις αγορές. Η χώρα προχώρησε στην έκδοση 10ετούς ομολόγου που ήταν επιτυχημένη αφού σύμφωνα με όσα δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters, οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 12 δις ενώ το ομόλογο τιμολογήθηκε στις 240 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps. Στις 8 Ιανουαρίου η Ιρλανδία είχε προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς κρατικού ομολόγου αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ με το κόστος δανεισμού να διαμορφώνεται στις 250 μονάδες βάσης. Το επιτόκιο τώρα ήταν στο 4,15%, όταν οι αποδόσεις των ιρλανδικών 10ετών ομολόγων την εποχή της εισόδου στο μηχανισμό είχαν φτάσει στο 15%.

Ο ιρλανδικός Τύπος κάνει λόγο για το μεγάλο βήμα προς την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης καθώς η δημοπρασία αυτή θεωρήθηκε ως μια σημαντική δοκιμασία για την ικανότητα της Ιρλανδίας να αυξήσει μακροπρόθεσμα κεφάλαια από τις αγορές κεφαλαίων.

Ήταν η πρώτη έκδοση 10ετών ομολόγων από τη στιγμή που η χώρα  εισήλθε στο μηχανισμό  διάσωσης της στα τέλη του 2010. Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος βοήθησε πάντως και η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ την περασμένη εβδομάδα να εξεταστεί ο τρόπος παράτασης αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ιρλανδία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Οσο οι κυβερνωντες συντηρουν το πελατειακο κρατος, δεν προκειται να δουμε φως...ασε που σε λιγα χρονια, αν συνεχισουμε τα ιδια , θα μας εγκαταλειψουν πλεον οι παντες!!!
Και αυτα τα καταφερνει η Ιρλανδια χωρις τις απειρες ευκαιριες που εχει η Ελλαδα εαν αποφασισιζε να κανει εστω και μια (1) πραγματικη και ολοκληρωμενη μεταρρυθμιση.