«Έχετε εκχωρήσει στους δανειστές τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών»

«Έχετε εκχωρήσει στους δανειστές τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών» Facebook Twitter
3

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει μέσω του μνημονίου στους δανειστές το δικαίωμα της ρύθμισης των χρεών από δάνεια, απαντά ο Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος σημειώνει ότι οι ρυθμίσεις χρεών δανείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, εκτός όμως της Ελλάδας, επειδή,  με την υπογραφή στο μνημόνιο η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές.

Όπως σημειώνει ο κ. Ρεν, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε και η βουλή ψήφισε ότι  «μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 θα αναθεωρήσουμε...το υπάρχον πλαίσιο διευκόλυνσης της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά», στην κατεύθυνση της διατήρησης της «τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας», της αποφυγής «χρήσης δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των δανειοληπτών». Η κυβέρνηση δέχτηκε ότι οποιεσδήποτε ευνοϊκές ρυθμίσεις θα περιορίζονται στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν, απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2013, οι αρχές θα αναθεωρήσουν το υφιστάμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, με την τεχνική υποστήριξη διεθνών εμπειρογνωμόνων (συμπεριλαμβανομένης της ΕΚ). Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος 3869/2010 – σ.σ. Νόμος Κατσέλη) και ενδεχομένως θέσπιση νέων μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτός ο ένας (μέχρι στιγμής) που πάτησε όχι σε αυτό το σχόλιο έχει ήδη βιδωμένη την καρέκλα ή ελπίζει πως θα την αποκτήσει; Διότι αλλιώς δεν εξηγείται... Έλεος!
Έτσι μπράβο να μας τα θυμίζουν αυτά κι άλλα πολλά δικαιώματα που έχουν παραχωρήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στους τοκογλύφους, διότι ως φαίνεται πολλοί Έλληνες το ξεχνούν.