ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τις φήμες για Grexit»

Γιούνκερ: «Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τις φήμες για Grexit» Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τις φήμες για Grexit, δηλώνει σε συνέντευξη του ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι όταν σταμάτησε να συζητείται αυτό το σενάριο, τα πράγματα πήγαν καλύτερα. Ο κ. Γιούνκερ τονίζει σε αυτή τη συνέντευξη στο κοινοτικό δελτίο «Agency Europe», ότι πλέον «το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση την οποία επιλέξαμε».

Παράλληλα λέει ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία εκτροχιασμού, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση η «αγωγή» ενώ διαψεύδει τη φήμη ότι προσφέρθηκε το 2011 στην Ελλάδα η επιλογή να φύγει από την ευρωζώνη. Όπως λέει ήταν πάντα αντίθετος σε ένα τέτοιο σενάριο το οποίο εντέλει απορρίφθηκε, τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό ζήτημα έτσι όπως παρουσιάζεται.

Για το Grexit σημειώνει ότι  αυτό ήταν ένα λάθος που δεν έκανε το ίδιο το Eurogroup, ήταν λάθος άλλων, δείχνοντας το πιθανότερο προς τη μεριά του Βερολίνου.

Τάσσεται εν τω μεταξύ υπέρ της λιτότητας, σημειώνοντας ότι η αντικατάσταση της πολιτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας με χαλαρότητα και με μία πολιτική που θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη, αποτελεί όνειρο.

0

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ