Ελληνικό, αεροδρόμιο και Αστέρα θέλει ο Εμίρης

Ελληνικό, αεροδρόμιο και Αστέρα θέλει ο Εμίρης Facebook Twitter
4

Μετά τα έξι μικρά ακατοίκητα νησάκια στο Ιόνιο που φέρεται να έχει αγοράσει, ο Εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται αποφασισμένος να επενδύσει κι άλλα χρήματα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», ο χώρος του Ελληνικού, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και ο Αστέρας της Βουλιαγμένης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Καταριανών.

Η εφημερίδα, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, «το ταμείο επενδύσεων του Κατάρ είναι ένας από τους τρεις προεπιλεγέντες υποψήφιους για το Ελληνικό και αναμένεται να συμμετάσχει στον τελικό γύρο του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ». Ο ίδιος αξιωματούχος αναφέρει στην εφημερίδα ότι η το Κατάρ είναι πιθανό να καταθέσει προσφορά και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, «ένα πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο, κοντά στην Αθήνα το οποίο είναι στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου». Και το αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των επενδυτών από το Κατάρ, υποστηρίζει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα μπορούσε να αποτελέσει έναν σημαντικό ευρωπαϊκό κόμβο για τον εθνικό αερομεταφορέα του Κατάρ.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα "Guardian", που φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Ιθάκης Ιωάννη Καμποσιόρα, ο Εμίρης έχει ήδη αγοράσει έξι μικρά νησάκια στο Ιόνιο, ανάμεσα στα οποία είναι και η Οξυά, έναντι 8,5 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Εμίρης έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Ελληνοαυστραλούς ιδιοκτήτες της Οξυάς, και κατάφερε να αγοράσει την Οξυά με 5 εκατ. ευρώ, έναντι 7 που ζητούσαν εκείνοι.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Διόρθωση: ο δήμαρχος Ιθάκης δεν λέγεται Καμποσιόρα (εκτός κι αν είναι κανένα ισπανόφωνο ψευδώνυμό του), αλλά Κασσιανός. Μπορείτε να το επεκτείνετε και με ένα The Great για να αποδώσει πλήρως το status του ανδρός. Εδώ κι εξαιρετική προεκλογική του συνέντευξη, αποκαλυπτική του μεγαλείου του, για να γίνει αντιληπτό πως σκέφτονται εκείνοι που μεσολαβούν στην εκποίηση ελληνικών νησιών: http://bit.ly/XTT2LrΑπόλαυση:"- Με τι ασχολείστε κύριε Κασσιανέ; Είμαι developer, έχω από κατασκευαστική εταιρία μέχρι εταιρίες που παράγουν και εμπορεύονται μοκέτες. Έφυγα από την Ιθάκη μικρός, πήγα Αμερική, Σουηδία, Ρουμανία..- Τώρα είστε στη σύνταξη; Είμαι στην σύνταξη αλλά δεν έχω σταματήσει τις επιχειρήσεις μου. Είμαι επιχειρηματίας. Ασχολούμαι με πολλά. - Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και μάλιστα σε ένα μικρό τόπο σαν το Θιάκι. Θέλω να βοηθήσω το νησί μου και τώρα που έχω περισσότερο χρόνο και επέστρεψα. Τίποτε δεν έχει γίνει στο νησί. Τίποτε δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα πενήντα χρόνια οι κυβερνήσεις. - Εσείς τι σκέφτεστε να κάνετε για το νησί σας; Έχω καταλήξει ότι είναι απαραίτητα στην Ιθάκη τα εξής μεγάλα έργα : Βιολογικός καθαρισμόςΕξασφάλιση νερούΣκουπίδια ΑεροδρόμιοΟδικό δίκτυο που θα διασχίσει το νησί από την μια άκρη στην άλληΜαρίνα για κρουαζιερόπλοιαΦωτοβολταϊκά - Ανεμογεννήτριες για να γίνει το νησί αυτόνομο ενεργειακά- Έχετε υπολογίσει πόσο θα στοιχίσουν αυτά τα έργα και από πού θα βρείτε τους πόρους, τα χρήματα Υπολογίζω ότι χρειάζονται δέκα εκατομμύρια ευρώ. Μπορώ να βρω τα χρήματα… - Δεν είναι πολύ εύκολο να εξασφαλίσετε χρήματα από την Κυβέρνηση.. Και ποιος σας είπε ότι έχω ανάγκη την κυβέρνηση; Εγώ έχω χρήματα. Θα χρηματοδοτήσω τις μελέτες με δικά μου χρήματα. - Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι.. Πως είναι δηλαδή; Θα κάνω διαγωνισμό. Η εταιρεία μου θα καταθέσει πρόταση και θα προσφέρει δωρεάν την μελέτη.. - Μα… Ε, καλά. Θα δώσω προσφορά 3 ευρώ. Ποιος θα πεί όχι. Ο Δήμαρχος; Μα εγώ θα είμαι ο δήμαρχος. - Ωραία , ας πούμε ότι κάνατε τη μελέτη. Χρήματα που θα βρείτε; Θα τα βάλω εγώ. Θα βρω ανθρώπους να δώσουν χρήματα. Θα βρω ανθρώπους να κάνουν δωρεές. Θα ανοίξω από αύριο ταμείο δωρεών για το Δήμο. Από αύριο θα ανοίξω ένα λογαριασμό με 100.000 ευρώ για έργα στο Δήμο Ιθάκης. Θα δίνω εγώ δωρεές από τις επιχειρήσεις μου. Θα δώσουν και άλλοι Θιακοί..- Είναι και η ελληνική γραφειοκρατία .. Ελληνική γραφειοκρατία; Ξέρεις τι θα κάνω για αυτό; Πόσο καιρό θέλουν για να εγκρίνουν κάποιο έργο; - Aπό μερικούς μήνες έως χρόνια.. Εγω θα έχω όλες τις άδειες αμέσως. Και ξέρεις πως; - Πως αλήθεια; Θα βάλω τον βουλευτή, τον Σπύρο τον Μοσχόπουλο να τις βγάλει. - Μα.. Τι μα; Πάρε τα χαρτιά κύριε βουλευτή και τρέξε. Εν τω μεταξύ εγώ θα έχω αρχίσει το έργο με τα δικά μου μηχανήματα, και από τις δωρεές. Τι λες ότι θα περιμένω εγώ αρχαιολογίες και δασαρχεία αν θέλω να ανοίξω έναν δρόμο;..."---Ενημερωτικά...κανένα έργο δεν έχει γίνει, το δε νερό η Ιθάκη ελπίζει να το βρει χάρη στον βροχοποιό Εμίρη του Κατάρ!
μαλιστα..ξιλωθηκαμε για το ελευθεριος και τωρα το πουλαμε...αναθεμα και αν υπαρχουν σωστοι εκτιμητες της αξιας αυτων των φιλετων..και ο αστερας...τι ωραια θα κανει κατι σουπερ πολυτελες απροσιτο για τους ελληνες που θα βλεπουν να ερχονται οι σκαφατοι και να ριχνουν χρημα και αυτοι θα το λιμπιζονται..πραγματικα δεν υπαρχει σχεδιο αξιοποιησης των υποδομων μας..