Η Goldman Sachs θέλει περισσότερη λιτότητα στην Ευρώπη

Η Goldman Sachs θέλει περισσότερη λιτότητα στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Περισσότερη λιτότητα στην Ευρώπη προτείνει η Goldman Sachs, σε έκθεση της για τη δημοσιονομική κατάσταση των μελών της ευρωζώνης. Στην έκθεση της, την οποία  δημοσιεύει το Business Insider, ο οίκος αναφέρει ότι «παρά το γεγονός πως οι μικρότερες χώρες της ευρωζώνης - Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία - επιβάλλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, υπάρχουν χώρες στη νομισματική ένωση που παραμένουν πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν».

«Η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους είναι εφικτή στις μεγαλύτερες χώρες του ευρώ, ωστόσο οι οικονομίες θα απαιτηθεί να εντείνουν τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ως πηγές της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οι οικονομολόγοι που συνέταξαν την έκθεση αναφέρουν  την αδυναμία των κυβερνήσεων να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.  Ταυτόχρονα στην έκθεση της Goldman Sachs παρουσιάζονται δύο προτάσεις για τη μείωση του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών κρατών:

- Αυστηροί προϋπολογισμοί, με στόχο την παραγωγή πλεονάσματος και την ενίσχυση των εσόδων.

- Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την τόνωση της πραγματικής ανάπτυξης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM