Ικανοποίηση της ΕΣΕΕ για τα νέα κονδύλια που εξασφάλισε η Ελλάδα

Ικανοποίηση της ΕΣΕΕ για τα νέα κονδύλια που εξασφάλισε η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εξέφρασε με ανακοίνωση την ικανοποίησή της για το πακέτο των €18,3 δις Ευρώ που έλαβε η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020 κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.


«Η αύξηση του συνολικού πακέτου στα 18,3 δις (έναντι €11,5 δις που αντιστοιχούσαν στην αρχική πρόταση της Κομισιόν), με κονδύλια 14,5 δις για το νέο ΕΣΠΑ, 1,8 δις για έργα αγροτικής ανάπτυξης και 2 δις επιπλέον για την ανεργία, την ασφάλεια και τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, μπορεί να μην φτάνει το μέγεθος του προηγούμενου πακέτου ενισχύσεων των 20,6 δις, ωστόσο αποτελεί επιτυχία σε σχέση με αυτό που κατάφεραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από έναν προϋπολογισμό λιτότητας για όλη την Ε.Ε.».


«Η χώρα μας είναι διπλά κερδισμένη από το αποτέλεσμα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «αφενός γιατί το έξτρα πακέτο δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεση της Ευρώπης να μας βοηθήσει και αφετέρου γιατί δείχνει ότι αυτήν τη φορά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε, να διαπραγματευτούμε και να κερδίσουμε μια σημαντική οικονομική μάχη».

Το ελληνικό εμπόριο, επίσης, θεωρεί ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχεδιάζει να επεκτείνει τις δράσεις για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα εντός του 2013. Το πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι ύψους 500 εκ. ευρώ τα οποία θα προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Συνοχής που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί από ελληνικούς φορείς και θα στηρίξει αποκλειστικά τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση.

Τέλος, η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι το αυξημένο πακέτο βοήθειας για την περίοδο 2014-2020 αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία μας για να βγούμε από την ύφεση, με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι θα καταφέρουμε να αντέξουμε μέχρι το 2014, ενώ τονίζει την ανάγκη να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM