Moody’s: Σε ύφεση και το 2014 η Ελλάδα

Moody’s: Σε ύφεση και το 2014 η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ο οίκος αξιολόγησης Moodys δεν συμμερίζεται καθόλου την αισιοδοξία Στουρνάρα για ανάκαμψη και τη βεβαιότητα του ότι το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης στην Ελλάδα. Σε έκθεση του για την ελληνική οικονομία ο οίκος  αναφέρει ότι παρά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους από τους επίσημους πιστωτές, την δόση των 12,4 δις και τα μέτρα, το χρέος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι το 2016. Για το λόγο αυτό ο κίνδυνος μια ακόμη χρεοκοπίας παραμένει υψηλός εξαιτίας των κινδύνων από την αδύναμη οικονομία, την εύθραυστη κοινωνική σταθερότητα και τη μη σταθερή πολιτική κατάσταση.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2014 θα είναι πολύ δύσκολο έτος και η ύφεση θα συνεχιστεί λόγω αργής προόδου στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, υποτονικής εξωτερικής ζήτησης του ευρώ και επιπτώσεων στην ιδιωτική κατανάλωση από τα δημοσιονομικά μέτρα.

Xθες σε συνεντεύξεις τους στο BBC όσο και στους F.T.,  oι Στουρνάρας και Προβόπουλος εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την οικονομία και βέβαιοι ότι το 2013 θα είναι το τελευταίο έτος ύφεσης. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι βέβαιος 100% για αυτό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ