Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση Facebook Twitter
1

Εγκρίθηκε πριν από λίγο από το διοικητικό συμβούλιο τους ΔΝΤ η εκταμίευση της δόσης των 3,24 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε σήμερα την πρώτη και τη δεύτερη επισκόπηση-αξιολόγηση της οικονομικής επίδοσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζεται από μια διευθέτηση ενός τετραετούς Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού (ΔΧΜ) για τη χώρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, «επιτρέπει την εκταμίευση 2,798 δις. μονάδων ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 3,24 δις. ευρώ ή 4,3 δισ. δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις του Ταμείου στο πλαίσιο του Διευρυμένου Χρηματοδοτικού Μηχανισμού σε 4,197 δισ. μονάδες ειδικού δικαιώματος ανάληψης (περίπου 4,86 δισ. ευρώ ή 6,46 δισ. δολάρια).

Με την ολοκλήρωση της επισκόπησης-αξιολόγησης, «το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης απαλλαγές από την εφαρμογή των κριτηρίων επίδοσης που προβλέπονταν για το τέλος Δεκεμβρίου του 2012, τροποποίησε τα κριτήρια επίδοσης και αναπρογραμμάτισε τις εκταμιεύσεις στο πλαίσιο της διευθέτησης».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια