Αποφασίζει σήμερα το ΔΝΤ για τη δόση στην Ελλάδα

Αποφασίζει σήμερα το ΔΝΤ για τη δόση στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ με αντικείμενο την έγκριση της δόσης των 3,3 δις προς τη χώρα μας αλλά και των επόμενων δόσεων, τις οποίες θα πρέπει να καταβάλει το Ταμείο.

Στη συνέχεια αναμένεται η  έκθεση του ΔΝΤ για την Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) και τον προσδιορισμό των μέτρων για τη διετία 2015- 2016.  Την Παρασκευή αναμένονται και ανακοινώσεις από τον Τόμσεν για την έκθεση και την πιθανότητα να συνεχιστεί η δανειδότηση της Ελλάδας από το Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του ΔΝΤ και της ευρωπαικής πλευράς των δανειστών για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας. Η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε μέχρι τέλους για μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο, κάτι που αρνούνταν επίμονα οι ευρωπαίοι, με επικεφαλής τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ σε χθεσινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal περιγράφει με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση και το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρα μας, τονίζοντας ότι οι «καινοτόμες» περικοπές κόστους που υιοθέτησαν οι ελληνικές επιχειρήσεις ή ακόμη και οι μαζικές απολύσεις δεν είναι σε θέση να ξεπεράσουν την έλλειψη τραπεζικής χρηματοόδοτησης και την καχύποπτη στάση των ξένων απέναντι τους.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν το 70% των ελληνικών επιχειρήσεων ενώ επισημαίνει ότι αρκετές από τις εταιρίες επέλεξαν τη μεταφορά της έδρας τους στο εξωτερικό, ακριβώς για αυτό το λόγο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ