Ξαφνική αναβάθμιση της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες από τον Standard & Poor's

Ξαφνική αναβάθμιση της Ελλάδας κατά 6 βαθμίδες από τον Standard & Poor's Facebook Twitter
9

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, κατά 6 βαθμίδες, προχώρησε ο Standard & Poor's, που ανεβάζει πλέον τη χώρα στο «B-»-και μάλιστα με σταθερή προοπτική- από το «SD», το καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας δηλαδή.  Ο οίκος επικαλείται την πρόθεση των ευρωπαίων να σώσουν την Ελλάδα και να την κρατήσουν στο ευρώ και σημειώνει: .

 «Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»,.

Στην αξιολόγηση του ο Standard & Poor's επισημαίνει και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς του χρέους και σημειώνει ότι η Ελλάδα «θα συνεχίσει πιθανότατα να εξυπηρετεί πλήρως το χρέος της.» 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Όλα καλά με την αναβάθμιση - καλοδεχούμενη είναι . Η καθημερινότητα μας ,με τη συγκεκριμένη αξιολόγηση θ´αναβαθμιστεί ? Γιατί η ταμπακέρα αυτή είναι ... Όλα τ´αλλα είναι νούμερα που περνούν και φεύγουν ... Η ζωή μας όμως ?
Παραμένουμε στην κατηγορία junk και το σκεπτικό της S&P αναφέρεται στις προσπάθειες των υπολοίπων μελών της ευρωζώνης να μας κρατήσουν στο ευρώ. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πανηγυρίζουν μερικοί. Δεν άλλαξε τίποτα.