Forbes: Πώς ο Έλον Μασκ έχασε ένα 1 δισ. δολάρια της αξίας του σε μια νύχτα

Forbes: Πώς ο Έλον Μασκ έχασε ένα 1 δισ. δολάρια της αξίας του σε μια νύχτα Facebook Twitter
0

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 9% την Παρασκευή, λίγο αφότου οι New York Times δημοσίευσαν μια συνέντευξη με τον Έλον Μασκ.

Στο άρθρο, ο Μασκ χαρακτήρισε τον περασμένο χρόνο «βασανιστικό», είπε πως εργάζεται αφόρητα πολύ και ως προς τα οικονομικά ότι οι short-sellers πιθανόν θα οδηγήσουν στην καταστροφή την Tesla.

Η πτώση της μετοχής της Tesla, μείωσε με τη σειρά της την καθαρή αξία του Mασκ κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και αυτό έγινε μόλις σε μια νύχτα.

Η αναταράξεις στο πλαίσιο μιας ταραχώδους περιόδου για τον Μασκ, ξεκίνησαν με ένα tweet του στις 7 Αυγούστου με το οποίο υπονόησε ότι μπορεί να βγάλει την Tesla από τη Wall Street και είπε ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Αυτό το τιτίβισμα έστειλε τους επενδυτές σε φρενίτιδα και η μετοχή της Tesla τερμάτισε τη μέρα με κέρδος 10%.

Όμως ο Μασκ δεν εξήγησε αμέσως αν θα εκτελέσει το σχέδιο του ή ποιος θα προσέφερε τη χρηματοδότηση. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διερευνά το θέμα και έχει ήδη κλητεύσει τον CEO και άλλους αξιωματούχους της Tesla.

Στην συνέντευξη της Πέμπτης, ο Μασκ παραδέχτηκε ότι η συμφωνία απέχει πολύ από το να κλείσει. Είπε ότι αναφερόταν σε πιθανή οικονομική υποστήριξη από το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, του οποίου οι εκπρόσωποι έχουν επισκεφθεί κατά το παρελθόν τον ίδιο για να συζητήσουν για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης. Αλλά οι Times ανέφεραν ότι «το ταμείο της Σαουδικής Αραβίας δεν είχε δεσμευτεί να προσφέρει χρήματα».

Μετά την πτώση της Παρασκευής, ο Μασκ πλέον αξίζει περίπου 19,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Forbes.

Είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Περίπου το ήμισυ της περιουσίας του προέρχεται από το 20% του μεριδίου του στην Tesla.

Ουσιαστικά, όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από το πλειοψηφικό του μερίδιο στην εταιρεία κατασκευής πυραύλων SpaceX, η οποία συγκέντρωσε κεφάλαια 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων την άνοιξη.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM