Επιμένει το υπ. Οικονομικών για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ

Επιμένει το υπ. Οικονομικών για την είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ Facebook Twitter
0

Παρότι οι ιθύνοντες νόες του υπουργείου Οικονομικών επέδειξαν μια προχειρότητα και βιασύνη, αποφασίζοντας να εισπράττεται το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, υπό την απειλή της διακοπής του ρεύματος, θα επιμείνουν στο μέτρο, παρά την αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου. Αρχικά ήταν το Συμβούλιο της Επικρατείας που είχε αποφανθεί ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, τώρα το Πολυμελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι το τέλος δεν πρέπει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ. Μάλιστα, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, διέταξε να είναι προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και η ΔΕΗ ειδοποίησε σήμερα τα υποκαταστήματα της, ότι μπορούν να εισπράττουν μόνο το λογαριασμό του ρεύματος και όχι το χαράτσι.

Από την πλευρά του το Δημόσιο, επιμένοντας σε αυτή την πρακτική, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Για το θέμα της συνέχισης της είσπραξης του τέλους από τη ΔΕΗ αναμένεται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.  

Προς το παρόν η ΔΕΗ θα ενημερώνει τις ΔΟΥ για τις δόσεις του τέλους οι οποίες εκκρεμούν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM