Στουρνάρας: «Η Τρόικα ήθελε το φόρο στο 45%»

Στουρνάρας: «Η Τρόικα ήθελε το φόρο στο 45%» Facebook Twitter
1

Xθες, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε "φήμες" τα περί φορολογίας 45% στα εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ. Όμως, δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες για να φανεί διά στόματος του υπουργού του των Οικονομικών ότι δεν ήταν απλώς φήμες.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του Σκάι, όπου άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση για φορολόγηση 45% ήταν απαίτηση της Τρόικα, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν πρότεινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός, χωρίς να δώσει ονόματα, επιτέθηκε στους επικριτές του λέγοντας ότι υπάρχει κόμμα-συγκυβερνητικό- που του πρότεινε να επιβάλει φόρο 2 χιλιάδων ευρώ σε κάθε επαγγελματία.  

«Στη συνάντηση της Παρασκευής ένα κόμμα μου πρότεινε να μπει φόρος επιτηδεύματος 2000 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες. Λέω από το καφενείο του χωριού ως τον γιατρό στο Κολωνάκι;  Δεν πήρα απάντηση.  Ένα άλλο κόμμα μου είπε να πάνε όλα τα εισοδήματα στην κλίμακα. Λέω και οι καταθέσεις και τα αγροτικά εισοδήματα; Δεν πήρα απάντηση».

Είπε ακόμη ότι το υπουργείο του πρότεινε «μια νέα κλίμακα με τρεις συντελεστές από 0 έως 25.000 ευρώ 21% , από 25-48.000 36% και από 48.000 και πάνω ήταν 45%. Αυτή ήταν η πρόταση που δώσαμε στα κόμματα» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Την δώσαμε στην Τρόικα, είπε ναι, σωστό, αλλά αντιπρότεινε μια ισοδύναμη με αυτή κλίμακα αλλά με διαφορετικό τρόπο. Πράγματι εκεί εμφανιζόταν φορολογικός συντελεστής 45% πάνω από 26.000 ευρώ» σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Παράλληλα όμως και αυτό είναι που δεν πρόσεξαν όσοι το διέρρευσαν στον Τύπο με έκπτωση φόρου, δηλαδή μείωση φόρου 1950 ευρώ για όλους, από 0 ευρώ έως 500.000, 1950 ευρώ.», υπογράμμισε.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό αποχωρήσεων από το δημόσιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM