Απεργία την Πρωτομαγιά

Μοσκοβισί: Το Eurogroup οφείλει «οπωσδήποτε» να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Το Eurogroup οφείλει «οπωσδήποτε» να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη σύνοδό της Πέμπτης.

Κατά την προσεχή συνάντησή τους, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τα οποία να είναι σημαντικά», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Senat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», είπε υπογραμμίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής της «θα είναι μια πολύ σημαντική συμβολική και πολιτική στιγμή για την Ευρώπη.

Το χρέος της Ελλάδας φθάνει το 178% του ΑΕΠ της. 

Οικονομία
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι Συριζαίοι παρακαλάνε για να τους ελαφρύνουν τις δόσεις του χρέους την ώρα που η ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ είχε κερδίσει τη μεγαλύτερη ΔΙΑΓΡΑΦΗ χρέους στην παγκόσμια ιστορία.Αλλά δεν πειράζει, εσείς τότε τρώγατε σανό και νομίζατε ότι αυτό ήταν κακό. Φάτε τώρα διόδια, ΕΝΦΙΑ και Μακεδονία. Ακριβό μάθημα αλλά χρήσιμο.