«Στο σφυρί» ακίνητα επιχειρηματιών, εργοστάσια, πλοία και ραδιοφωνικοί σταθμοί

«Στο σφυρί» ακίνητα επιχειρηματιών, εργοστάσια, πλοία και ραδιοφωνικοί σταθμοί Facebook Twitter
0

Τμήματα της περιουσίας γνωστών επιχειρηματιών, που δεν εξόφλησαν τα χρέη τους, βγαίνουν σήμερα σε πλειστηριασμούς.

Ενδεικτικό είναι ότι, μεταξύ άλλων, σήμερα έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί εργοστάσια, πλοία, ένας ραδιοφωνικός σταθμός και διάφορα ακίνητα.

Ειδικότερα στη λίστα με τους σημερινούς πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Το πολιτιστικό κέντρο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο. Πρόκειται για τριώροφο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 650 τμ. Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank και ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν οι 800.000 ευρώ.
  • Η Ελληνική Υφαντουργία της οικογένειας Ακκά -δύο πλειστηριασμοί θα γίνουν με αντικείμενο ακίνητη περιουσία αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας στα Γιαννιτσά. Επισπεύδουσα είναι και σε αυτή την περίπτωση η Alpha Bank.
  • Ακίνητο της οικογένειας Αγούδημου. Η Alpha Bank ξεκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού για ένα ακίνητο στη Γλυφάδα, διεκδικώντας ποσό που ξεπερνά τα 4,48 εκατ. ευρώ.
  • Ακίνητα και αγροτεμάχια του ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών και της ΣΑΟΣ Ναυτιλιακής, Φώτη Μανούση. Η Eurobank διεκδικεί 1,16 εκατ. ευρώ σε τρεις διαφορετικούς πλειστηριασμούς. Ο Μανούσης φέρεται να έχει συνολικές οφειλές 3,5 εκατ. ευρώ.
  • Τριώροφο ακίνητο στο Κολωνάκι της εταιρείας Καρούζος 4 ΚΑΠΠΑ Ειδών Ένδυσης. Η Alpha Bank θα διενεργήσει συνολικά 14 πλειστηριασμούς από τους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις από 3.000 ευρώ που αφορούν αποθήκες και φθάνουν μέχρι τις 302.000 ευρώ για διαμέρισμα στο ίδιο ακίνητο. Η συνολική αξία του ακινήτου που βγαίνει ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ.
  • Οι Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM AE. Ιδιώτης κινήθηκε κατά του ραδιοφωνικού σταθμού για οφειλές ύψους 135.853 ευρώ. Ο πλειστηριασμός περιλαμβάνει κυρίως τεχνικό εξοπλισμό του Βήμα FM.
  • Το σύμπλεγμα του εργοστασίου της Σερραϊκής Κονσερβοποιίας Οπωροκηπευτικών – ΣΕΡΚΟ ΑΕ που βρίσκεται στο Σκούταρι Σερρών. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,11 εκατ. ευρώ.
  • Ακίνητα της Αφοί Μιχαλάκη Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,47 εκατ. ευρώ. Η κατάσχεση έγινε για οφειλή 500.000 ευρώ.
  • Βίλα με πισίνα του επιχειρηματία Αθανάσιου Πρωτόπαπα στο Κεφαλάρι. Η τιμή πρώτης προσφοράς ξεπερνά τα 1,9 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του επιχειρηματία και της Αθηνά ΑΤΕ, που ξεκίνησε μετά την εξαγορά από την τελευταία της Τεχνικής Ένωσης, της εταιρίας που είχε ιδρύσει η οικογένεια Πρωτόπαπα.
  • Το επιβατηγό – οχηματογωγό «Θεόφιλος», που σήμερα ανήκει στη ΝΕΛ. Το πλοίο εκπλειστηριάζεται με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 1,9 εκατ. ευρώ.
  • Το τάνκερ «MGI ONE» που ανήκει στην εταιρία Experienced Services Inc με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,8 εκατ. δολ.
  • Το πλοίο ξηρού φορτίου «ANGELIC GRACE» με ελληνική σημαία, που ανήκει στην εταιρία Angeliki Charis Investment Corp. με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας. Επισπεύδουσα είναι η εταιρία από τη Σιγκαπούρη Orix Investment and Management Private Ltd για οφειλή 3,25 εκατ. δολ.

Με πληροφορίες από New Money και Banking News

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM