H Folli Follie αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της

H Folli Follie αναστέλλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Facebook Twitter
0

Αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπέβαλλε η Folli Follie.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, αιτία είναι η «εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων», που, όπως ισχυρίζεται η Folli Follie, έχει δημιουργήσει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία.

Η Fοlli Follie έχει παραγγείλει έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας έχει θέσει όλα τα ζητούμενα δεδομένα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:

 

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Ο πόλεμος του αμερικανικού Fund

 


Στις αρχές του Μαΐου, το αμερικανικό επενδυτικό fund Quintessential Capital Management (QCM) κήρυξε «πόλεμο» στη μεγάλη ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου.

Οι Αμερικανοί επενδυτές κατηγόρησαν την εταιρεία για ψευδή επίσημα στοιχεία σε ό,τι αφορά τον τζίρο και τα σημεία πώλησης της εταιρείας παγκοσμίως.

Αποτέλεσμα ήταν η κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie, με τον CEO της εταιρείας, Γεώργιο Κουτσολιούτσο, να διαμηνύει πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την QCM.

Για τι κατηγορούν την Folli Follie οι Αμερικανοί επενδυτές;

 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το Fund, ενώ η ετήσια έκθεση της Folli Follie για το 2016 έκανε λόγο για 630 σημεία πώλησης, ο επενδυτικός όμιλος βρήκε στοιχεία μόλις για 289 σημεία πώλησης σε λειτουργία.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, καταστήματα σε τοποθεσίες κλειδιά ήταν «αμελητέου μεγέθους (...) συχνά απλώς ένα μικρό παράθυρο» στη διαδικασία εκκαθάρισης.

Αντιδρώντας στις κατηγορίες, ο κ. Κουτσολιούτσος έδωσε αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, «από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν "σημαία"» στην επίμαχη έκθεση της QCM, όπως είπε.

Οι Αμερικανοί επενδυτές ωστόσο εκτιμούν πως το ύψος των αποθεμάτων των ασιατικών θυγατρικών της Folli Follie είναι «ξεκάθαρα δυσανάλογο συγκριτικά με τις αντίστοιχες εταιρείες».

Το Fund είχε αρχικά «πιστέψει» στην εταιρεία

 

Το 2010, η Quintessential Capital Management είχε αγοράσει μετοχές της Folli Follie, προσβλέποντας σε κέρδη από την άνοδο της μετοχής της - με άλλα λόγια είχε αρχικά εμπιστευτεί την εταιρεία, επιχειρώντας να κερδίσει με τον «κλασικό τρόπο». Τώρα όμως της επιτίθεται.

Κατόπιν ελέγχων, ο επενδυτικός όμιλος ανακοίνωσε πως έχει πλέον «σορτάρει» τη μετοχή της εταιρείας και περιμένει να κερδίσει από την πτώση της αξίας της Folli Follie.

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM