Capital Controls: Διπλασιάζεται το όριο ανάληψης

Capital Controls: Διπλασιάζεται το όριο ανάληψης Facebook Twitter
0

Νέα αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών ετοιμάζει η κυβέρνηση σύντομα ανεβάζοντας το ποσό του ορίου ανάληψης από τα 2,300 ευρώ που είναι σήμερα στα 4.000 - 5.000 ευρώ.

Ο διπλασιασμός του ορίου γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή» ενώ η νέα χαλάρωση θα ανακοινωθεί άμεσα και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του Ιουνίου.

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση του ορίου δεν θα συνοδεύεται με άρση των περιορισμών για ελεύθερη διακίνηση στο εξωτερικό και τα χρήματα τα οποία θα γίνονται ανάληψη από τους λογαριασμούς του θα πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά στη χώρα.

Αυτός ο περιορισμός κάνει την περαιτέρω χαλάρωση μια κίνηση συμβολική και λιγότερο μια απόφαση ουσίας, όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη.

Όπως, άλλωστε σημειώνουν τραπεζικά στελέχη πολύ μικρός αριθμός καταθετών εξαντλεί σήμερα το μηνιαίο όριο των 2.300 ευρώ τον μήνα καθώς ο μέσος όρος ανάληψης μετρητών από τη συντριπτική πλειονότητα των καταθετών είναι κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα.

 Εκτός από την αύξηση του ορίου ανάληψης μετρητών, το υπουργείο Οικονομικών μελετά επίσης την αύξηση του ποσού που μπορεί να πάρει κάποιος μαζί στο εξωτερικό σε περίπτωση π.χ. ταξιδιού. Το όριο αυτό είναι σήμερα 2.300 ευρώ τον μήνα και μελετάται να αυξηθεί στις 3.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από Kαθημερινή

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM