Στο Washington Group το θέμα του ελληνικού χρέους- Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανία και ΔΝΤ

Στο Washington Group το θέμα του ελληνικού χρέους- Σκληραίνουν τη στάση τους Γερμανία και ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Τη στάση τους στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους σκληραίνουν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Σκάι, στο Washington Group όπου και συζητήθηκε το ζήτημα, η Γερμανία απαίτησε τη δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου, προκειμένου κάθε αίτημα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους να περνάει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του το ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, σημείωσε ότι οι συγκεκριμένοι όροι που διατυπώνει η Γερμανία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις, τόσο ως προς το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους όσο και ως προς το τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα οι αγορές αναμένεται να είναι σημαντικές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM