Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα προτείνει ο Σεντένο

Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα προτείνει ο Σεντένο Facebook Twitter
EPA
0

«Ενισχυμένη εποπτεία» στη μεταμνημονιακή παρακολούθηση για την ελληνική οικονομία πρότεινε η Κομισιόν στο πρόσφατο Eurogroup της Σόφιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του επικεφαλής Μάριο Σεντένο αναφέρεται ότι «το Eurogroup έλαβε υπόψη του το λεγόμενο εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας όπως αυτό προτάθηκε από την Κομισιόν».

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή, την οποία δημοσιεύει το protothema, ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Φέρεται να υποστηρίζει επίσης ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται στην επιστολή.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM