Τελεσίγραφο ΔΝΤ για βιώσιμη λύση στο ελληνικό χρέος

Τελεσίγραφο ΔΝΤ για βιώσιμη λύση στο ελληνικό χρέος Facebook Twitter
0

Οι επικίνδυνες για το μέλλον της Ελλάδας διαφωνίες μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων εταίρων, κυρίως της Γερμανίας, διαφάνηκαν για μια ακόμη φορά από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ. Ο κ. Μάρει είπε πριν από λίγο ότι «Το ΔΝΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος» αλλά, όπως σημείωσε, θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες κινήσεις για να συμβεί αυτό. Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί κινήσεις από την πλευρά των ευρωπαίων δανειστών, ο εκπρόσωπος είπε ότι «μάλλον», αυτούς εννοεί, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.  

Όπως ανέφερε για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους, τέτοιες κινήσεις είναι απαραίτητο να υπάρξουν. Παράλληλα ο κ. Μάρει, σημείωσε ότι δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις και αυτό δείχνει η παρουσία της κ. Λαγκάρντ στο επόμενο Γιούρογκρουπ. Διαβεβαίωσε ότι το Ταμείο παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι σαφές όμως πλέον ότι το ΔΝΤ, περιμένει σημαντικές κινήσεις από τους Γερμανούς στο επόμενο Γιούρογκρουπ που αποδεικνύεται έτσι πολύ κρίσιμο.

Μάλιστα θέλοντας να δώσει το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στην παγκόσμια διάσταση του και στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια αρνητική εξέλιξη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι το να έχει η Ελλάδα βιώσιμο χρέος είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον. Σχολιάζοντας δε τις χθεσινές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη κατά της λιτότητας, πέταξε ένα ακόμη «καρφί» στη γερμανική τακτική, λέγοντας, ότι «δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στη λιτότητα αλλά και στην ανάπτυξη και στις ευκαιρίες για απασχόληση.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ