Bloomberg: «Η Λαγκάρντ γούρλωσε τα μάτια με αυτά που πρότειναν για την Ελλάδα»

Bloomberg: «Η Λαγκάρντ γούρλωσε τα μάτια με αυτά που πρότειναν για την Ελλάδα» Facebook Twitter
0

Στο παρασκήνιο του πρόσφατου Γιούρογκρουπ και στις-μη-λύσεις που πρότειναν οι ευρωπαίοι για την Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμα  του το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Κριστίν Λαγκάρντ γούρλωσε τα μάτια της ακούγοντας αυτά που προτείνονταν.


Στο δημοσίευμα επισημαίνεται κατ’ αρχάς ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι ευρωπαίοι δανειστές θα χάσουν κάτι από αυτά που δάνεισαν στην Ελλάδα. «Το ερώτημα είναι αν θέλουν να τα χάσουν όλα με μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας και έξοδο από το ευρώ.»  


Το Bloomberg κάνει λόγο για την αποτυχία του Γιούρογκρουπ να αναγνωρίσει αυτή τη διπλή επιλογή, αναβάλλοντας για αργότερα την απόφαση για εκταμίευση των 31,5 δις και αφήνοντας την Ελλάδα να σέρνεται, προσπαθώντας να αποπληρώσει 5 δις από το χρέος της αυτή την εβδομάδα.


Γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ευρωπαίοι, αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους στην Ελλάδα ριζικά, προσπάθησαν να δώσουν στη χώρα δύο χρόνια - έως το 2022 - για να μειώσει το σύνολο του χρέους κάτω από το στόχο του 120 τοις εκατό.


«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο γιατί  η Κριστίν Λαγκάρντ, γούρλωσε τα μάτια της στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση. Επέμεινε να διατηρηθεί ο τρέχων στόχος,  το 2020 δηλαδή, και είχε δίκιο: οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να κάνουν μια πιο ρεαλιστική συζήτηση για τη διάσωση της Ελλάδας, όχι μόνο για χάρη της ακεραιότητας του ΔΝΤ. Η καθυστέρηση για μετά τις γερμανικές εκλογές, αν αυτό είναι το σχέδιο, θα μπορούσε πιθανότατα να είναι το τέλος της Ελλάδας και ενδεχομένως του ευρώ», σημειώνει το Bloomberg.


Παρακάτω επισημαίνεται ότι οι αντιλήψεις στη βόρεια Ευρώπη, που καθιστούν πιο δύσκολο να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τη διάσωση ακυρώθηκαν κατά κάποιο τρόπο από τον Όλι Ρεν , που δήλωσε αυτή την εβδομάδα, "Είναι καιρός να απομυθοποιηθεί η αντίληψη ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος. Αυτή η αντίληψη είναι επιζήμια, είναι άδικη, και είναι απλά λάθος. "


Σημειώνεται επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τεράστιους κινδύνους την περασμένη εβδομάδα για να σβήσει τις παλιές αμαρτίες και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικα. «Η προσπάθεια οδήγησε την κυβέρνηση συνασπισμού σχεδόν στην κατάρρευση και προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες στους δρόμους».


Στο τέλος υπάρχει η προειδοποίηση, ότι αν οι ευρωπαίοι ηγέτες αρνηθούν να εξετάσουν την μόνη λύση που μπορεί να λειτουργήσει – το γενναίο κούρεμα του χρέους,-τότε κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματα τους από μια χρεοκοπία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ