Στουρνάρας: «Πλησιάζουμε στο τέλος»

Στουρνάρας: «Πλησιάζουμε στο τέλος» Facebook Twitter
2

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας πριν από λίγο στις επιτροπές Οικονομικών και Απασχόλησης της Ευρωβουλής. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η τελική απάντηση αναμένεται από το Γιούρογκρουπ της 20ης Νοεμβρίου ενώ σημείωσε πως η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση της δραχμοφοβίας θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης.

Όπως είπε, είχε απευθύνει έκκληση να υπάρξει πολιτικό μήνυμα ηχηρό από το Γιούρογκρουπ για τις προσπάθειες της Ελλάδας και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση. «Η δήλωση ικανοποίησε και τις δύο μου αυτές απαιτήσεις» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Διαβεβαίωσε επίσης πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες, τονίζοντας μάλιστα πως πλησιάζουμε στο τέλος.

Προειδοποίησε δε ότι ο χρόνος τελειώνει και η κοινωνία έχει εξαντληθεί από τη λιτότητα ενώ έριξε και καρφιά προς τους δανειστές, απαντώντας στις επικρίσεις ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε μεγάλο βαθμό το έλλειμμα δεν έχει μειωθεί λόγω ύφεσης, προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο τμήμα της αποτυχίας οφείλεται σε μέτρα που προκάλεσαν ύφεση.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, τονίζοντας πως η πιο σημαντική παράμετρος είναι η αύξηση του ΑΕΠ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
This is the end my only frend...που λέει και το τραγούδι.Υπουργέ των Οικονομικών,μάλλον,μας δουλεύετε κανονικότατα.Γιατί κ.Στουρνάρα εάν περιμένατε εσείς και οι φίλοι σας στην ουρά του ΟΑΕΔ ή στέλνατε απεγνωσμένα βιογραφικά,με την ελάχιστη ελπίδα να σας προσλάβουν,θα καταλαβαίνατε τι είναι ΤΕΛΟΣ!...Εν πάση περιπτώσει,το γέλιο,το χιούμορ και την ψήφο δύσκολα θα μας τα κλέψετε...Μη λησμονήσετε πάντως πως η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει και για τη γούνα σας ράματα...