Final 4 Euroleague LIVE

Σε ύφεση και η Ιαπωνία

Σε ύφεση και η Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Η πτώση κατά 0,9% στο ΑΕΠ ήταν, σύμφωνα με το Reuters, αναμενόμενη, παρόλα αυτά η μείωση των επενδύσεων ήταν μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.


Εταιρείες όπως η Sony και η Panasonic πάγωσαν τα επενδυτικά τους σχέδια σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ζημιές που οφείλονται τόσο στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όσο και στο σκληρό γιεν.


Ενώ η Αμερικανική οικονομία σημείωσε μικρή έστω βελτίωση κατά το τρίτο τρίμηνο, τόσο η Ιαπωνία όσο και η Ευρωζώνη έχουν μπει σε ύφεση.


Η συρρίκνωση αυτή της οικονομίας αναμένεται σύμφωνα με αναλυτές να συνεχιστεί και αυτό το τρίμηνο.


Η ιδιωτική κατανάλωση που αντιστοιχεί σε περίπου 60% της οικονομίας μειώθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις κατά 3,2%, ο υψηλότερος ρυθμός μείωσης μετά από το -5,5% που σημειώθηκε κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου του 2009.


Η Sony σχεδιάζει μείωση των κεφαλαιακών της δαπανών κατά 29% για τη χρονιά που κλείνει το Μάρτιο του 2013, ενώ αντίστοιχα η Panasonic ανακοίνωσε περικοπές κατά 27%, έπειτα από συσσωρευμένες ζημίες που οφείλονται στην αγορά των τηλεοράσεων.


Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιαπωνικές επιχειρήσεις κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το σχεδιασμό για μελλοντικές επενδύσεις, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM