Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το ελληνικό ζήτημα - Τι θα συζητηθεί στο σημερινό EWG

Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για το ελληνικό ζήτημα - Τι θα συζητηθεί στο σημερινό EWG Facebook Twitter
SOOC
0

H κρίσιμη πρώτη φάση της συζήτησης για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο θα διεξαχθεί στο σημερινό EuroWorking Group.

Με το σημερινό EuroWorking Group ξεκινά ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο για το ελληνικό ζήτημα, εντός του οποίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί στη Σόφια μια προκαταρκτική συμφωνία για το τέλος του προγράμματος, την οποία θα ενστερνίζεται και το ΔΝΤ.

Οι καθοριστικές ημερομηνίες

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου, ενώ ο στόχος στις Βρυξέλλες είναι να επιτευχθεί staff level agreement ως το Εurogroup της 24ης Μαΐου.

Πάντως για τις Βρυξέλλες η ημερομηνία-ορόσημο είναι η 21η Ιουνίου, οπότε το Eurogroup θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει: 1) την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, 2) τη στρατηγική ανάπτυξης, 3) τα μέτρα για το χρέος, και 4) την εποπτεία για τη «μετά το πρόγραμμα εποχή».

Οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ήδη στα χέρια τους ένα προσχέδιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου στη Σόφια.

Το ελληνικό σχέδιο για τη στρατηγική ανάπτυξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, «φιλική» φορολογία για να τονωθεί η ανάπτυξη, αλλά και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM