Απεργία την Πρωτομαγιά

«Έπεσε» η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» από την πρώτη μέρα λειτουργίας της

«Έπεσε» η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεν πρόλαβε να τεθεί σε λειτουργία και «έπεσε» η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη ότι όλα είναι έτοιμα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επρόκειτο να «ανοίξει» σήμερα για τους ενδιαφερόμενους, έπειτα από αναβολή από τις 9 Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος «ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος των ενδιαφερομένων που εισήλθαν στην πλατφόρμα όσο και τα τεχνικά ζητήματα που παραμένουν κατέστησαν ξανά το πρόγραμμα εκτός λειτουργίας.

Πάντως, ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα, ζητώντας την αναβολή της έναρξης του προγράμματος.

«Επισημαίνουμε ότι εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες, οι μηχανικοί έχουμε αφήσει όλες τις δραστηριότητές μας, επαγγελματικές και προσωπικές, προκειμένου -υπό και την αφόρητη πίεση των πολιτών για άμεση υποβολή της αίτησής τους- να είμαστε έτοιμοι για τις αιτήσεις, είτε αυτό προκύψει σήμερα, είτε αύριο, είτε το Σαββατοκύριακο, είτε γίνει ξημερώματα, είτε μεσάνυχτα.

Πιστεύουμε πως κι εσείς θα αντιληφθείτε πως η κατάσταση αυτή απαξιώνει και το επάγγελμά μας και την όλη διαδικασία, που θεωρητικά βασίζεται στη συνεργασία επιστημόνων και κράτους για την επίτευξη ενός σημαντικού ενεργειακού στόχου» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» έστειλε νωρίτερα σήμερα και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ. 

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM